Μία ώρα νωρίτερα προγραμματίστηκε η συνέντευξη Τύπου που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει την ερχόμενη Κυριακή (17/9) στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση.

Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στους δημοσιογράφους στις 13:00 της ερχόμενης Κυριακής, ο αρχικός προγραμματισμός άλλαξε και η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο ορίστηκε για τις 12:00.

Τι θα πει ο Πρωθυπουργός

Στη διάρκεια αυτής ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να καταθέσει και ν’ αναπτύξει το οικονομικό πλάνο της Κυβέρνησης μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Αναπόφευκτα το καλάθι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θ’ «αδειάσει». Άλλωστε η κυβέρνηση καλείται να στηρίξει τους χιλιάδες πολίτες που έχουν χάσει σπίτια, καλλιέργειες και επιχειρήσεις, την ώρα που ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να αποκαταστήσει και τις υποδομές που καταστράφηκαν.

Έτσι τα ορμητικά νερά του Daniel «έπνιξαν» την επέκταση του Market Pass, ενώ το έκτακτο επίδομα που σχεδιαζόταν να δοθεί στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο, δηλαδή την περίοδο των Χριστουγέννων, θα πάει για τον Ιανουάριο προκειμένου να εγγραφεί ως έξοδο στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει στην ΔΕΘ ένα ειδικό τέλος για τις φυσικές καταστροφές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα είναι καθολικός φόρος, ενώ στο τραπέζι μπαίνουν τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων.