Η Susanna Gibson, 40χρονη νοσηλεύτρια και μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στη διάρκεια της εκστρατείας για την εκλογή της στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως υποψήφια των Δημοκρατικών στη Βιρτζίνια.

Αφορμή αποτέλεσε ένα δημοσίευμα της Washington Post για την ανάρτηση μιας σειράς από ροζ βίντεο της πολιτεύτριας του δημοκρατικού κόμματος στη νόμιμη πλατφόρμα διακίνησης σεξουαλικών πράξεων ενηλίκων, στο Chaturbate.

Άγνωστος είχε καταγράψει τις επίμαχες εικόνες στο κινητό του κι ακολούθως τις παρέδωσε στο αμερικανικό Μέσο.

Σε αυτά τα βίντεο, και σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Susanna Gibson συνευρίσκεται ερωτικά με τον σύζυγό της, δικηγόρο στο επάγγελμα, και ζητά συμβουλές από τους χρήστες – συνδρομητές για πιο απολαυστικό σεξ. Όπως σημειώνεται μάλιστα στο άρθρο, η 40χρονη νοσοκόμα παρακινεί τους θεατές να πληρώσουν μεγαλύτερο αντίτιμο για την παρακολούθηση έξτρα σκηνών σε ιδιωτικές προβολές, κάνοντας λόγο για χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν «για καλό σκοπό».

Συνολικά ο λογαριασμός του ζευγαριού στο Chaturbate είχε περισσότερους από 5.700 ακολούθους.

Πολιτικό παιχνίδι από Ρεπουμπλικάνους;

Δεν έχει αποκλειστεί η εκδοχή η αμερικανική ιστοσελίδα να ενημερώθηκε για την ύπαρξη των βίντεο από πολιτικό αντίπαλο της Gibson που ήθελε να τη φθείρει επικοινωνιακά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η υποψήφια του δημοκρατικού κόμματος έκανε λόγο για παραβίαση ιδιωτικής ζωής με παραβίαση απόρρητων στιγμών και απόπειρα ταπείνωσης της δικής της προσωπικότητας και της οικογένειάς της. «Δεν θα με εκφοβίσει ή θα με φιμώσει όλο αυτοί. Οι Ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοί μου και οι σύμμαχοί τους έχουν αποδείξει πως οι πρόθυμοι να διαπράξουν σεξουαλικού τύπου έγκλημα για να επιτεθούν σε μένα και στην οικογένειά μου, επειδή δεν υπάρχει κανένα όριο στον τρόπο τους για να φιμώσουν τις γυναίκες όταν μιλούν».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο δικηγόρος της οικογένειας, μίλησε για παράνομη διάδοση πορνογραφικού υλικού στην πολιτεία και για εκφοβισμό, σημειώνοντας πως πλέον την υπόθεση έχουν αναλάβει οι Αρχές.

Βασικός ανταγωνιστής της νοσηλεύτριας στην εκλογική διαδικασία είναι ο 70χρονος συνταξιούχος οικοδόμος Ντέιβιντ Όουεν. Ο ίδιος, σε δήλωσή του, αρνήθηκε πως σχετίζεται με τη διαρροή.

Η Post ανέφερε ότι δεσμεύτηκε για την ανωνυμία της πηγής της προτού δημοσιεύσει οτιδήποτε.

Κύμα υποστήριξης της Gibson

Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες το θέμα έχει απασχολήσει πολιτικούς και νομικούς κύκλους. Διακεκριμένος δικηγόρος με εμπειρία σε ζητήματα που αφορούν τη βιομηχανία ψυχαγωγίας για ενηλίκους, ανέφερε πως δεν έχει παραβιαστεί κάποιος νόμου, ούτε απαγορεύεται σ’ ένα ζευγάρι να δημοσιεύει σκηνές από την ερωτική ζωή του σε νόμιμες πλατφόρμες.

Υποστήριξε πως πρόκειται για δύο ενήλικες που κάνουν συναινετικό σεξ και απλώς αποφάσισαν από κοινού να το μεταδώσουν, επιδιώκοντας ένα αντάλλαγμα. «Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σε αυτό», σχολίασε ο νομικός.

Πολλές γυναίκες έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό της, ενισχύοντας την πολιτική καμπάνια της Gibson με χρηματικές δωρεές. «Δεν είναι δουλειά κανενός, έκανε απλώς σεξ με τον άνδρα της», σχολίασε μια υποστηρίκτρια της νοσηλεύτριας.

Μαζί της η υποψήφια των Δημοκρατικών έχει και τον γερουσιαστή της Βιρτζίνια, ο οποίος ισχυρίστηκε πως πρόκειται για πολιτική συντεχνία με σκοπό «να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι».

Έχει αλλάξει ο κόσμος

Σύμφωνα με το Politico, σε κάθε περίπτωση η Gibson θα είχε αποδομηθεί γι’ αυτήν την πράξη της. Πλέον «ας μην βιαζόμαστε να τη διαγράψουμε», όπως ανέφερε σε άρθρο του. Διότι ό,τι πριν από λίγα χρόνια θεωρείτο καταστρεπτικό για την πορεία ενός πολιτικό, σήμερα δεν κουβαλά το ίδιο βάρος.

«Νέες γενιές πολιτικών έχουν μεγαλώσει σε έναν κόσμο όπου είναι κοινός τόπος να καταγράφουν κάθε κίνηση και ατυχία τους, οπότε μπορούμε να περιμένουμε να δούμε περισσότερα από αυτά τα επόμενα χρόνια», σημειώθηκε στην ανάλυση.

Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της πρώην βουλεύτριας Κέιτι Χιλ, η οποία αντί να νιώσει ντροπή από τη δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών της και πληροφοριών για εξωσυζυγικές σχέσεις με υφιστάμενους συνεργάτες της, πέρασε στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας παράνομη εισβολή στην ιδιωτική ζωή της και σεξουαλικό έγκλημα εναντίον της.

Από τη θητεία του Μπιλ Κλίντον ακόμη οι συντηρητικοί Αμερικανοί έχουν αρχίσει να αποδέχονται πολιτικούς με ανάλογες συμπεριφορές, στηρίζοντάς τους μάλιστα.

«Πριν από τον Ρόναλντ Ρίγκαν ήταν αδιανόητο ένας χωρισμένος να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Σήμερα κανείς δεν νοιάζεται. Κάποτε το να αποκαλυφθεί ότι καπνίζει ναρκωτικά ή κάνει χρήση κοκαΐνης θα τερμάτιζε την εκστρατεία ενός υποψηφίου. Όχι τώρα. Όπως έχουν πέσει τα παλιότερα ταμπού, θα πέσουν και τα νέα» κατέληξε στην ανάλυσή του το Politico.