Την πρόκριση στα προημιτελικά του 500άρι τουρνουά που πραγματοποιείται στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη (6-3, 2-2 ret.).

Η Ελληνίδα τενίστρια, στο πρώτο της παιχνίδι μετά το US Open, αντιμετώπισε την Μαρία Καμίλα Οσόριο, με την Κολομβιανή, όμως, στην αρχή του δεύτερου σετ να τραυματίζεται και να εγκαταλείπει το παιχνίδι.

Η συμπατριώτισσά μας είχε πάρει το πρώτο σετ με 6-3.

Η Μαρία Σάκκαρη έβγαλε μερικούς πολύ ωραίους πόντους κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ και έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο σκληρό κορτ του Σαν Ντιέγκο, βγάζοντας αντίδραση μετά την ήττα από την Ρεμπέκα Μασάροβα (2-0 σετ) στον πρώτο γύρο του US Open και το ξέσπασμα που ακολουθήσει στη συνέντευξη Τύπου.

Η συμπατριώτισσά μας πήρε το πρώτο σετ με 6-3 και έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, το οποίο, όμως, έμελλε να ολοκληρωθεί με αποχώρηση της Κολομβιανής λόγω τραυματισμού. Η Καμίλα στις αρχές του δεύτερου σετ πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, αλλά δεν άντεξε.

Στο 2-2 παραιτήθηκε και η Μαρία πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του Ναβάρο – Σάσνοβιτς.