Αφοπλιστικά ειλικρινής και λέγοντας τα προφανή εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε podcast που ήταν καλεσμένος. Ειλικρινής και για την καταγωγή και την κουλτούρα του, όσο και για τα σχέδια που αφορούν το μέλλον του και δη την επαγγελματική σχέση του με τους Μιλγουόκι Μπακς.

«Έχω αξίες και αρχές Νιγηρίας. Οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί κι έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο σπιτικό περιβάλλον. Βέβαια γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ελληνική και ευρωπαϊκή νοοτροπία. Πήγα σχολείο στην Ελλάδα, έκανα φίλους. Έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του», ανέφερε αρχικά ο Giannis και συμπλήρωσε:

«Στο φινάλε όλοι ξέρουν ότι είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός. Αφρικανός και Νιγηριανός».

Όσον αφορά στους Μπακς, τόνισε ότι ελπίζει το Μιλγουόκι να θελήσει να βελτιωθεί για να διεκδικήσει και να κατακτήσει ξανά τον τίτλο, ειδάλλως θα πρέπει να ψάξει ο ίδιος μια άλλη στέγη αφού «πεινάει» ακόμα για διακρίσεις.