Με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε και το δεύτερο σκέλος της πρώτης ημέρας της δίκης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας που άρχισε την Τετάρτη (13/9) στο Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας.

«Δε θα σκότωνε τα παιδιά της, ήταν μάνα μπορεί καλύτερη και από εμένα, εγώ δούλευα μπορεί να μη μπορούσα να της προσφέρω πολλά, η Ρούλα μου ήταν πάνω στα παιδιά της. Ήταν υπόδειγμα μητέρας. Πιστεύω στην αθωότητά της», κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα της Ρούλας Πισπιριγκου, Ελένη Λεγάτου, χωρίς να κρύψει τη συναισθηματική της φόρτιση λόγω της απώλειας των τριών εγγονών της και της κόρης της που βρίσκεται στη φυλακή.

«Κάθε μέρα πήγαινε στο νεκροταφείο»

«Έχω επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά. Έχω χάσει τρία εγγόνια, ένα – ένα έφευγε, και το παιδί μου είναι στη φυλακή. Ήρθε η Ίριδα για να δώσει χαρά και έφυγε πάλι, μας τα πήρε ο Θεούλης» πρόσθεσε η μάρτυρας την ώρα που υπερασπιζόταν την κόρη στης η οποία παρακολουθούσε σιωπηλή τη μητέρα της αρθρώνει τον υπερασπιστικό λόγο της.

Η μάρτυρας, αφού αναφέρθηκε στην παιδική ηλικία της κόρης της, χαρακτήρισε την κατηγορούμενη κλειστό άνθρωπο, που δεν εκδήλωνε σε τρίτους τα συναισθήματά της.

«Το συναίσθημα το έβγαζε, όχι μπροστά σε άλλους», κατέθεσε η μητέρα της, απαντώντας στις επικρίσεις ότι ήταν ψυχρή και ψύχραιμη μπροστά σε τρίτους.

Στον αντίποδα αυτού έδωσε τη δική της εικόνα λέγοντας στο δικαστήριο πως «κάθε μέρα πήγαινε στο νεκροταφείο, έκλαιγε συνέχεια στο σπίτι, έκλαιγε και στο νεκροταφείο. Δε μπορούσε να το συνειδητοποιήσει».

Τι ανέφερε ο πατριός της Πισπιρίγκου

Τελευταίος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο σύζυγος της Ελένης Λεγάτου και πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο μάρτυρας ξεκίνησε την κατάθεση του περιγράφοντας τι συνέβη μια ημέρα πριν εκδηλώσει το πρώτο επεισόδιο η Τζωρτζίνα.

Και ο συγκεκριμένος μάρτυρας περιέγραψε ότι το παιδί διαμαρτυρήθηκε για έντονο πόνο, ενώ στήριξε την απόφαση της οικογένειας να μη καλέσει ασθενοφόρο αλλά να μεταφέρουν οι ίδιοι το παιδί στο Καραμανδάνειο.

«Ήταν η τελευταία φορά που άκουσα τη Τζωρτζίνα μου. Επειδή κόρναρα για να την πάω στο Καραμανδάνειο είπε «παππού πάμε γάμος;». Τελευταία φορά…» είπε και ξέσπασε σε δάκρυα ο σύντροφος της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Η προσωπικότητα της Ρούλας είναι δυνατή. Για μένα είναι πρότυπο. Ήταν άρτια μάνα. Δεν ξέρω αν το έβλεπε κι ο άντρας της αυτό, αλλά ήταν ευχαριστημένος. Ήταν πρότυπο μάνας και συζύγου» είπε ο μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.