Τεταμένο ήταν το κλίμα στο κέντρο της Λάρισας κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (12/9) από κατοίκους για τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, προκλήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών που περιφρουρούσαν την περιοχή στα Δικαστήρια. Μάλιστα αποφασίστηκε η χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ προκειμένου να απωθήσουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αλλά και εικόνες από αίματα στο οδόστρωμα υπήρξαν και τραυματισμοί.

Το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία των πολιτών ήταν «πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας». Αποτυπώθηκε μάλιστα σε σχετικά φέιγ βολάν.

Εκτός λειτουργίας ο βιολογικός καθαρισμός

Εν τω μεταξύ, όπως παραδέχθηκε την Τρίτη ο Δήμος Λαρισαίων, ύστερα από ερώτημα του κατέθεσε αρμοδίως το onlarissa.gr στο γραφείο Τύπου, ο βιολογικός καθαρισμός Λάρισας, Μάνδρας και Γιάννουλης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας για πέντε ημέρες με αποτέλεσμα τα αστικά λύματα να διοχετεύονται στα νερά του Πηνειού.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο Λαρισαίων, «τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, έχουν θέσει εκτός λειτουργίας όλους τους βιολογικούς καθαρισμούς των δήμων που έχουν πληγεί. Από την περασμένη Παρασκευή 8.9 έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και ο Βιολογικός καθαρισμός της Λάρισας, της Γιάννουλης και της Μάνδρας.

Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα αντλιοστάσια του βιολογικού καθαρισμού και το αποχετευτικό δίκτυο στην πόλη της Λάρισας λειτουργεί κανονικά. Τα εισερχόμενα λύματα, καταλήγουν από το αποχετευτικό δίκτυο μαζί με τα πλημμυρικά νερά στον Πηνειό».