Ακόμη ένα πλήγμα για την υστεροφημία του Πολ Πογκμπά, καθώς μετά την υπόθεση εκβιασμού στην οποία εμπλέκεται αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο τιμωρίας για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Την υπόθεση ανέδειξε η Corriere Dello Sport. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιταλικής ιστοσελίδα, ο 30χρονος Γάλλος χαφ της Γιουβέντους ανιχνεύθηκε να έχει κάνει χρήση τεστοστερόνης σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε περυσινό παιχνίδι του ιταλικού πρωταθλήματος την Ουντινέζε.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί πως όντως έχει υποπέσει σε τέτοιο αδίκημα, κινδυνεύει να μείνει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον δύο χρόνια, χωρίς ν’ αποκλείεται ποινή αποκλεισμού να φτάσει τα τέσσερα έτη. Φυσικά μια τέτοια εξέλιξη θα θέσει τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του.

Αυτή τη στιγμή ο Πογκμπά βρίσκεται προληπτικά υπό καθεστώς τιμωρίας και αναμένεται να ζητήσει επανεξέταση του δείγματος, όπως έχει δικαίωμα εντός τριών ημερών.

Αν και η δεύτερη ανάλυση δείξει το ίδιο αποτέλεσμα, η υπόθεση θα παραπεμφθεί από εθνικό δικαστήριο της Ιταλίας που ειδικεύεται σε τέτοια ζητήματα.