Ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, απέστειλε επίσημη επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ζητώντας να οριστούν ξένοι elite διαιτητές στα σημαντικά παιχνίδια της τέταρτης αγωνιστικής, ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στη θεσμική επιστολή του, το συγκεκριμένο αίτημα κατατίθεται με σκοπό να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Διευκρινίζεται μάλιστα πως η ασφάλεια των ξένων διαιτητών κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα είναι εγγυημένη.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφερόμαστε στην από 4/9/2023 επιστολή σας προς την ΕΠΟ, η οποία περιορίζει προσωρινά τους διαιτητές UEFA ελίτ και κατηγορίας 1 να διευθύνουν αγώνες της Super League 1 στην Ελλάδα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου 2023 και μετά από αυτή τη διεθνή διακοπή θα διεξαχθεί η τέταρτη αγωνιστική.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα δούμε κρίσιμους αγώνες μεταξύ των μεγάλων συλλόγων όπως ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Άρης. Ως Super League ζητάμε τη συμβολή σας (ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Super League στις 8/09/2023) για να οριστούν διαιτητές UEFA elite και πρώτης κατηγορίας.

Είναι πολύ σημαντικό για τη διαφάνεια και την ακεραιότητα των αγώνων μεταξύ των μεγάλων συλλόγων, δηλαδή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη, να ορίζονται ξένοι διαιτητές μόνο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ως Super League θα θέλαμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ξένων διαιτητών αγώνων κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι όλοι οι διαιτητές του αγώνα θα αισθάνονται ασφαλείς και θα έχουν την ανάλογη φιλοξενία.

Εκ μέρους της Super League, σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας σε αυτό το θέμα και ελπίζουμε στη θετική σας απάντηση.

Θερμούς χαιρετισμούς,
Ευάγγελος Μαρινάκης
Πρόεδρος Super League 1 Ελλάδα»