Στα δύσκολα μετράς τους φίλους. Στα δύσκολα, μετρούν στο κυβερνητικό επιτελείο, τους πρόθυμους να σηκώσουν το βάρος της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Οι συζητήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ

Στη ΝΔ, όπως είναι λογικό οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν. Τι συζητιέται; Όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδοτης, λένε, λοιπόν, πολλά γαλάζια στελέχη, ότι πάλι μπροστά στο ίδιο φαινόμενο βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου: Των εξαφανισμένων τηλεοπτικά υπουργών και βουλευτών.

Ως συνήθως το βάρος σηκώνουν και πάλι τα γνωστά τέσσερα- πέντε άτομα των «ειδικών αποστολών». Και αναφέρουν ενδεικτικά τα ονόματα των Άδωνη, Πλεύρη, Καραγκούνη, Μαρκόπουλο, Βούλτεψη κλπ.

Υπάρχει όμως μια βασική διαφορά. Αρκετοί από όσους συμμετέχουν πλέον αφήνουν μπηχτές κι εκφράζουν ιδιωτικά και (δειλά δειλά) ανοικτά γκρίνια για την κατάσταση της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά είναι άρθρα περί «επανεκκίνησης» που εμφανίστηκαν στα ειδησεογραφικά σάιτς, ή «μπηχτές» αναφορικά με το ότι δεν μπορεί διαρκώς η κλιματική αλλαγή να αποτελεί την κύρια δικαιολογία. Βέβαια, λένε πως σε όλα αυτά σοβεί κάτι βαθύτερο.

Έρχεται νεροποντή στην Πειραιώς

Η γκρίνια των προβεβλημένων βουλευτών -αλλά εκτός κυβέρνησης – που σηκώνουν βάρος επικοινωνιακά και έχουν κόστος και των αγνώστων στην κοινή γνώμη υφυπουργών που έχουν εξουσία όμως δεν βγαίνουν μπροστά.

Πρόκειται για «αντάρτικο» που θα βγει μπροστά με ένταση. Ήδη πολλά βέλη δέχεται ο τηλεοπτικά ένας εξαφανισμένος υφυπουργός που υπήρξε εξωκοινοβουλευτικός και βοηθήθηκε να εκλεγεί πρώτος στο νόμο που επλήγη από την φονική νεροποντή. Και κάτι ακόμα η δήλωση του Πρωθυπουργού από την Καρδίτσα πως δεν κρύφτηκε ποτέ, έγινε εμμέσως πλην σαφώς προς τους «κρυπτόμενους υπουργούς και βουλευτές».

Τα Likes του «κρυπτόμενου»

Για να καταλάβετε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στο γαλάζιο στρατόπεδο (όπου άρχισαν ακόμα και τα αλληλοκαρφώματα) σας πληροφορώ ότι στα επικριτικά σχόλια που διακινούνται στο Διαδίκτυο, εναντίον κυβερνητικών στελεχών , υπάρχει ένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος (από αυτούς τους… κρυπτόμενους από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα) που βάζει…like στις επικρίσεις.