Τεράστιες διαστάσεις, μετά από σχετικές καταγγελίες για πώληση 6άδας νερών έναντι 6 ευρώ, αρχίζουν να λαμβάνουν τα διαδοχικά φαινόμενα αισχροκέρδειας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες συνδυαστικά με την απειλή του πλιάτσικου σε εγκαταλελειμμένα από τους ιδιοκτήτες του σπίτια, έχουν θορυβήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο ίδιος ο Υπουργός, Γιάννης Οικονόμου, με ανάρτηση – παρέμβασή του, διεμήνυσε πως τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια αφενός να προφυλαχθεί η ιδιοκτησία των πολιτών αφετέρου να αποτραπεί η εκμετάλλευση όσων έχουν χτυπηθεί βάναυσα από την κακοκαιρία Daniel που σάρωσε την κεντρική Ελλάδα.

«Η Ελληνική Αστυνομία φροντίζει για την πολύπλευρη προστασία και στήριξη των πληγέντων από τη θεομηνία, κινητοποιώντας κάθε διαθέσιμη δύναμη και μέσο», σημείωσε αρχικά και συμπλήρωσε πως «έχει ληφθεί, σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες Αρχές, κάθε πρόβλεψη για την προστασία ιδιοκτησιών, των οποίων οι κάτοχοι έχουν απομακρυνθεί ή αδυνατούν να τις προσεγγίσουν».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «επιτηρείται αυστηρά η αγορά για την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης» και γι’ αυτόν τον λόγο «το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάγκης, δίπλα στον πολίτη».