Σε 44 απεγκλωβισμούς πολιτών στις θαλάσσιες περιοχές Χοντρή Αμμος, Χόρτο, Μηλίνα και Πλατανιά νομού Μαγνησίας προχώρησαν δύο πλωτά του λιμενικού και ένα ρυμουλκό υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού.

Ολοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Βόλου. Σε εξέλιξη είναι επίσης επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων στην παραλία Χορευτό. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα έως τώρα έχουν απεγκλωβιστεί 17 άτομα και σε σύνολο 61. Στις επιχειρήσεις συνέδραμε και ένα ελικόπτερο του λιμενικού.

Υπενθυμίζεται πως σε κατάσταση συναγερμού παραμένει και η Πυροσβεστική έχοντας αναλάβει το δύσκολο έργο της αντιμετωπίσεις των τεράστιων προβλημάτων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τρίτη (05-09-2023) στις 7 το πρωί μέχρι σήμερα Παρασκευή (08-09-2023) και ώρα 20:00 έχουν πραγματοποιηθεί 2.529 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία ενώ το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει λάβει 6.882 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.