Δέκα είναι οι νεκροί και τέσσερις οι αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Daniel σύμφωνα με την ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια.

«Η εικόνα στον Πηνειό ποταμό που έπληξε κυρίως τα χωριά Γιάννουλη και Τύρναβο καθώς και περιοχές του Δήμου Λάρισας μας κρατά σε συνεχή επιφυλακή. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους καθώς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ενταθούν. Με αφορμή σχετικές φήμες που κυκλοφόρησαν να ξεκαθαρίσω ότι καμία απολύτως παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού δεν έγινε σε οποιοδήποτε φράγμα στην περιοχή που να προκάλεσε οποιαδήποτε ανακατεύθυνση των υδάτων» είπε αρχικά ο κ.Κικίλιας και στη συνέχεια ενημέρωσε για τον νέο τραγικό απολογισμό.

«Προσοχή στα fake news ιδιαίτερα όταν αφορούν σε ανθρώπινες ζωές, καθώς δημοσιεύτηκαν και αναδημοσιεύτηκαν ανυπόστατες πληροφορίες για νεκρούς προκαλώντας μεγαλύτερη αγωνία και αναστάτωση στους ανθρώπους που ήδη δοκιμάζονται στις περιοχές. Από την πρώτη στιγμή ενημερώνουμε άμεσα με απόλυτη ειλικρίνεια για όλα τα συμβάντα. Συνολικά λόγω της κακοκαιρίας Daneil 10 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους και υπάρχουν 4 αγνοούμενοι στις περιοχές Βόλου και Πηλίου» πρόσθεσε ο κ.Κικίλιας.

Προτεραιότητα η διάσωση των εγκλωβισμένων

Το μήνυμα ότι εκκινεί άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και απελευθέρωσης των πόρων, που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων εξέπεμψε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που προήδρευσε σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα, για τον συντονισμό των δράσεων στις περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Σε αυτήν ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα και είχε συζήτηση για τις άμεσες ενέργειες αποκατάστασης, ενώ αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε ευρωπαικό επίπεδο για την εξασφάλιση επιπρόσθετων κοινοτικών πόρων.

Μάλιστα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ευχαρίστησε πυροσβέστες και εθελοντές για την μάχη που δίνουν, ενώ τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η διάσωση των εγκλωβισμένων.

Νέο μήνυμα του 112 για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Την ίδια ώρα, νέο μήνυμα του 112 εστάλη το μεσημέρι της Παρασκευής για τη Λάρισα και την συνοικία του Αγίου Θωμά. Το μήνυμα κάνει λόγο για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα αναφέροντας.

Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν τα τελευταία 24ωρα έφθασαν τον Πηνειό ποταμό στα όρια του.