Με εκτενή ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις, τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη μεταφέρουν τις εξελίξεις από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας Daniel, που σαρώνει την Ελλάδα και μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές.

«Αυτή είναι μια από τις πιο πληγείσες περιοχές. Κι εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί. Πολλοί από τους δρόμους είναι αδιάβατοι. Πόλεις και χωριά έχουν αποκοπεί. Η βροχή πέφτει ανελέητα. Πολλές περιοχές έχουν βυθιστεί στο νερό. Και δεν υπάρχει σημάδι πως θα σταματήσει σύντομα», αναφέρει το δελτίο του SkyNews.

Αίσθηση προκαλεί η πρωτοφανής ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Δρόμοι καλύφθηκαν από λάσπη, έγιναν κατολισθήσεις, σπίτια πλημμύρισαν. Σε μια περιοχή της Ελλάδας έπεσε περισσότερη βροχή μέσα σε 24 ώρες από ότι πέφτει κανονικά σε έναν χρόνο», μεταδίδει το δελτίο του FRANCE 24.

«Οι μετεωρολόγοι φοβούνται πως καταιγίδα θα δυναμώσει από την υψηλή θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας και θα εξελιχθεί σε μεσογειακό τροπικό κυκλώνα. Ένα φαινόμενο παρόμοιο με τυφώνα», αναφέρει το δελτίο του CNN.

Ο Βρετανικός τύπος επικεντρώνεται επίσης και στις ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων πλοίων, που έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε ταξιδιώτες.