Η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στο ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως τόνισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, κατά την ενημέρωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία «Daniel».

Στο πλαίσιο αυτό και ενεργώντας με κύριο γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής , όπως τόνισε ο κ. Μαυρόπουλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με κατά περίπτωση απαγορεύσεις, διακοπές, και εκτροπές κυκλοφορίας.

«Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις αψηφώντας κάθε κίνδυνο προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία σε συνεργασία με το 112 και με την συνεχή παρουσία εκπροσώπου της Αστυνομίας στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας» υπογράμμισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Στην συνέχεια ο κ. Μαυρόπουλος τόνισε ότι στη Θεσσαλία, κατά το διάστημα  5 και 6 Σεπτεμβρίου, διατέθηκαν 1355 αστυνομικοί με 528 οχήματα , που πραγματοποίησαν 105 απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ εκδόθηκαν και εφαρμόστηκαν 35 αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε σημεία οδικού δικτύου.

Παράλληλα στην Στερεά Ελλάδα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. διατέθηκαν 473 αστυνομικοί με 99 οχήματα, που πραγματοποίησαν 4 απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ  εκδόθηκαν και εφαρμόστηκαν 12 αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Αναφορικά με τις προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων ο κ. Μαυρόπουλος επισήμανε ότι πραγματοποιούνται σύμφωνα με το άρθρο 52 του ΚΟΚ για σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν την απόδοση του οδικού δικτύου στη κυκλοφορία.

«Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για όσο χρόνο χρειαστεί με σκοπό την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος» κατέληξε ο κ. Μαυρόπουλος.