Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο ηθοποιός Ντάνι Μάστερσον για το βιασμό δύο γυναικών πριν από 20 χρόνια.

Ο ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε στην επιτυχημένη κωμική σειρά “That’70s Show”, καταδικάστηκε για βιασμό μιας 28χρονης γυναίκας τον Απρίλιο του 2003 και μιας 23χρονης γυναίκας αργότερα το ίδιο έτος, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Οι βιασμοί συνέβησαν στο σπίτι του ηθοποιού στο Χόλιγουντ Χιλς.

Ο δικαστής καταδίκασε τον ηθοποιό, αφού απέρριψε την αίτηση της υπεράσπισης για νέα δίκη. Η καταδίκη του Μάστερσον έρχεται μετά από χρόνια ερευνών και κατηγοριών.

O ηθοποιός Ντάνι Μάστερσον κατά την διάρκεια της δίκης.

Ο ηθοποιός αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του και δήλωσε αθώος, υποστηρίζοντας ότι είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με τις γυναίκες. Ωστόσο, οι δικηγόροι των γυναικών ανέφεραν στους ενόρκους ότι έριχνε ναρκωτικά στα ποτά των γυναικών για να μπορέσει να τις βιάσει, ενώ χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του με την Εκκλησία της Σαηεντολογίας για να αποφύγει τις συνέπειες.

Ο ηθοποιός συνελήφθη για πρώτη φορά το 2020 με την κατηγορία ότι βίασε τρεις γυναίκες μεταξύ των ετών 2001 και 2003. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ετυμηγορία σχετικά με καταγγελία του Νοεμβρίου του 2001, που αφορούσε σε πρώην σύντροφό του.

Και οι τρεις γυναίκες ανέφεραν ότι οι εν λόγω βιασμοί συνέβησαν στο σπίτι του στην περιοχή Χόλιγουντ Χιλς του Λος Άντζελες και ότι εκείνη την εποχή ήταν μέλη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας.