Όλη την Αττική σάρωσαν από την 1η ως την 4η Σεπτεμβρίου οι αστυνομικές δυνάμεις που ανέλαβαν να ελέγξουν τη λειτουργία δεκάδων συνδέσμων οπαδών.

Σε συνέχεια των αποφάσεων για «λουκέτο» λεσχών που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Κυβέρνηση, με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με τραγική συνέπεια τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, και υλοποιούνται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην αυτοψία 37 γραφείων σε 29 διαφορετικές περιοχές και διαπίστωσε μια σειρά από παραβάσεις για τις οποίες πρόκειται να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί ήλεγξαν συνδέσμους οργανωμένων σε Αθήνα, Ζωγράφο, Πετράλωνα, Πατήσια, Περιστέρι, Καματερό, Καλλιθέα, Παγκράτι, Γκύζη, Γαλάτσι, Κυψέλη, Νέα Ιωνία, Άγιο Παντελεήμονα, Πετρούπολη, Άνω Λιόσια, Πειραιά, Πέραμα, Κερατσίνι, Νίκαια, Καμίνια, Εξάρχεια, Χολαργό, Μαρούσι, Γλυκά Νερά, Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Αιγάλεω, Μαρκόπουλο και Ωρωπό.

Κατά τη διάρκεια της πολυεπίπεδης έρευνας, εκτός των κροτίδων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαπιστώθηκε ότι:

  • γραφείο συνδέσμου λειτουργούσε χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.
  • είχε παύσει η λειτουργία εννέα χώρων, οι επτά εκ των οποίων εξακολουθούσαν να φέρουν τα διακριτικά ομάδων. Γι’ αυτό και κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών προκειμένου να προβούν στην αποκατάσταση των προσόψεων. Για τους υπόλοιπους ελέγχεται η νομιμότητα λειτουργίας τους.