Φτιαγμένο από χρυσάφι φαίνεται πως είναι πια το σουβλάκι, ένα από τα αγαπημένα φαγητά του Έλληνα, που συνήθιζε στο παρελθόν να παραγγέλνει λόγω και της χαμηλής τιμής του.

Οι εποχές αυτές πια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι τιμές στα συνοικιακά σουβλατζίδικα ακολουθούν ανοδική πορεία. Εκεί που οι τιμές έχουν ξεφύγει είναι στα νησιά, όπου κάποιος μπορεί να πληρώσει ακόμα και… 9,5 ευρώ καθώς έφτασαν στα ύψη οι πρώτες ύλες σε κρέας, πατάτα, πίτα και λαχανικά.

Για παράδειγμα, αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, σε σουβλατζίδικο στο Χαλάνδρι το σουβλάκι κόστιζε 3,10 ευρώ το 2023, ενώ σήμερα φτάνει στα 3,50 ευρώ.

Αντίστοιχα:

  • Ίλιον 3,20€ (2022) και 3,50€ (2023)
  • Περιστέρι: 3,10€ (2022) και 3,40€ (2023)
  • Γλυφάδα: 3,30€ (2022) και 3,50€ (2023)
  • Βάρη: 3,30€ (2022) και 3,50€ (2023)
  • Γκάζι: 3,30€ (2022) και 3,60€ (2023)
  • Γαλάτσι: 2,80 € (2022) 0 3€ (2023)

Ιδιαίτερα, στα νησιά απ’ ότι φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνά τα 4 ευρώ.

  • Τήνος 3,50€ – 3,80€
  • Σύρος 3,20€ – 3,60€
  • Μύκονος 4€ – 4,50€ (έως 9,50€ –  με τορτίγια, όχι πίτα)
  • Χανιά 3,90€ – 4,10€
  • Ύδρα 3,60€ – 4€