Πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ θα πρέπει να πληρώσει ένας τουρίστας 22 ετών ο οποίος, κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας ανέβηκε στο σιντριβάνι του Ποσειδώνα, στο κεντρικότερο σημείο της Φλωρεντίας, για να βγάλει «σέλφι».

Αρχικά, το άγαλμα έμοιαζε να μην έχει υποστεί κάποια ζημιά. Ωστόσο μετά από μια προσεκτική «εξέταση» των συντηρητών, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας του βάρους του τουρίστα αποκολλήθηκε ένα μικρό κομμάτι από το πόδι του αλόγου του Ποσειδώνα, στο εσωτερικό του σιντριβανιού.

Οι υπεύθυνοι του δήμου, με τη βοήθεια εικόνων από κάμερες ασφαλείας, κατάφεραν να εντοπίσουν τον υπεύθυνο, ο οποίος κατηγορείται τώρα για καταστροφή και πρόκληση ζημίας στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

«Ο υπεύθυνος της πράξης αυτής στερείται παντελώς του αισθήματος σεβασμού για τον πολιτισμό και την ομορφιά, το οποίο θα έπρεπε να χαρακτηρίζει όποιον αποφασίζει να επισκεφθεί την χώρα μας. Τέτοιου είδους συμβάντα πρέπει να σταματήσουν και πολύ σύντομα το κοινοβούλιο της Ρώμης θα εγκρίνει νόμο που αυξάνει τις προβλεπόμενες ποινές», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ