Κάλεσμα σε «κάθε πολίτη, που πιστεύει σε ένα καλύτερο μέλλον, να έρθει και να χτίσουμε μαζί το κοινό μας σπίτι, το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, τη μεγάλη αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη, την παράταξη που συσπειρώνει τον κόσμο από την Αριστερά ως το Κέντρο και θα σηκώσει τη χώρα στις πλάτες της», απηύθυνε ο Νίκος Παππάς από συνάντηση του με μέλη και φίλους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Παλλήνη.

«Ξεκινάμε από τις 10 Σεπτέμβρη. Χτίζουμε την Παράταξη της Νίκης. Χτίζουμε το μέλλον της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης για την Ελλάδα. Μια καλύτερη χώρα για όλους και όλες», είπε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. «Ζητάμε», προσέθεσε, «εντολή σύγκρουσης με συμφέροντα και μηχανισμούς κερδοσκοπίας και παραγωγής ανισοτήτων. Εντολή προστασίας του δημόσιου πλούτου και των δημοσίων υποδομών και του κοινωνικού κράτους. Εντολή υπεράσπισης των θεσμών, απέναντι στις μεθοδεύσεις που τραυματίζουν τη δημοκρατία και αμφισβητούν θεμελιώδη δικαιώματα».

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «για να ανακάμψουμε και να κερδίσουμε, υπάρχουν σαφείς πολιτικές, προγραμματικές και οργανωτικές προϋποθέσεις, να διασφαλίσουμε πολιτική και κοινωνική ευρύτητα, να αποκλείσουμε την προγραμματική μας απονεύρωση, να αξιοποιήσουμε και να ενσωματώσουμε τα 110 χιλιάδες νέα μέλη, μεταξύ άλλων». Τόνισε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι πραγματική δημοκρατία στο κόμμα των μελών, όχι ένα κόμμα δομών που θα καταστέλλει, θα ακυρώνει και θα αγνοεί τη βούληση των μελών». «Αυτό το βήμα πρέπει να το ολοκληρώσουμε αλλά και να κάνουμε και άλλα βήματα για την αναβάθμιση της λειτουργίας ενός κόμματος των μελών», συνέχισε. Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε: «Να εκλέξουμε νομαρχιακές επιτροπές με καθολική συμμετοχή των μελών. Να εκλέξουμε νέα συντονιστικά. Να διαμορφώσουμε δίκτυα στην αυτοδιοίκηση, στον συνδικαλισμό, στον αγροτικό χώρο, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Να συγκροτήσουμε τις περιφερειακές μας οργανώσεις, που μεταξύ άλλων θα προετοίμαζαν το κόμμα για τις περιφερειακές εκλογές. Να δρομολογήσαμε δημοψηφίσματα. Να συγκροτούμε τα ψηφοδέλτιά μας με καθολική συμμετοχή των μελών στην επιλογή. Να αξιοποιήσουμε, επιτέλους, την κοινωνική και πολιτική διαθεσιμότητα απλών αγωνιστών και εκπροσώπων φορέων που ήρθαν να μας συνδράμουν».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει ανάγκη σήμερα ένα τεράστιο κύμα δημοκρατίας και συμμετοχής που θα έχει επί της ουσίας επανιδρυτικά χαρακτηριστικά του κόμματος των μελών. Ένα κύμα που θα παρασύρει κακές πρακτικές και κλειστές πόρτες. Ένα άλμα δημοκρατίας».

Στην ανοικτή συζήτηση στην Παλλήνη ήταν παρόντες και παρούσες μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γιώργος Καραμέρος, οι υποψήφιοι βουλευτές Μυρτώ Κοροβέση και Ευάγγελος Αντώναρος, ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού και υποψήφιος βουλευτής Πέτρος Φιλίππου, τα μέλη της Κ.Ε. Ζανέτ Τσίπρα, Λεωνίδας Μπεχράκης, Θοδωρής Γκοτσόπουλος, Μενέλαος Γκίβαλος, Θανάσης Οικονόμου, Νίκος Καραντιλιόν, Ελένη Καβρουδάκη, Τάσος Πολιτίδης, Σοφία Λάγιου και Στέλιος Παππάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ζωή Βαρέλη Στεφανίδη και Στέλιος Κοροβέσης, ο δημοστικός σύμβουλος Σπάτων Φίλιππος Αργυρός, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γιάννης Ζαρολιάγκης, ο συντονιστής της Ν.Ε. Χρήστος Πετράκος, οι συντονιστές των Ο.Μ. Λούτσας και Σπάτων, Σπύρος Διαμαντόπουλος και Φωτεινή Καραμπη, μέλη της Ν.Ε., των Ο.Μ., του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ