«Πουκάμισο χωρίς περιεχόμενο» χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» μίλησε το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το πως βλέπει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, για τις τους «Σπαρτιάτες» αλλά και για την κοινοβουλευτική παρουσία της.

«Δεν αρκεί να λέμε κάτι, σημασία έχει τι είμαστε. Εδώ είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να χτίσει ένα προφίλ για τον εαυτό του με κάποια καλούτσικα βίντεο αλλά προκύπτει ότι μιλάμε για ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα, για μια επίφαση, για ένα πουκάμισο που δεν έχει περιεχόμενο» είπε σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

»Δεν έχει πραγματικούς αγώνες, δεν έχει πραγματική διαδρομή, είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να χτίσει για τον εαυτό του ένα προφίλ πάνω σε πράγματα που το ένα μετά το άλλο καταρρίπτονται. Θα δείξει πώς θα εξελιχθεί» συμπλήρωσε.

«Τέλος εποχής»

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε:

«Νομίζω ότι είναι έχει τελειώσει αυτή η εποχή που κάποιοι παρίσταναν ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που έδειξαν στην πορεία τους και αυτό που έδειξε αυτό το κόμμα στη διακυβέρνηση της χώρας και στη συνέχεια στην αντιπολίτευση που δεν άσκησε. Παρακολουθούμε κάποιους ανθρώπους, άλλους τους ξέρετε καλύτερα γιατί έχουν κυβερνήσει, έχουν εφαρμόσει τα μνημόνια, έχουν εφαρμόσει όλα τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν πριν και από αυτά που λένε τώρα, άρα την αξιοπιστία τους μπορούμε να τη μετρήσουμε.

»Υπάρχει και ένας καινούργιος υποψήφιος που δεν τον καλοξέρουμε, δείχνει ότι είδε φως και μπήκε, δείχνει ότι ουσιαστικά βγάζει την γλώσσα σε όλη τη συνθήκη που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι βλέπουμε τα τελευταία επεισόδια αυτής της εποχής και πέραν του Συνεδρίου, αυτό που βλέπουμε στη Βουλή είναι μια ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση, μια κοινοβουλευτική ομάδα που είναι σε αποσύνθεση».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», δεν υπάρχει ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακτήσει τη χαμένη του δυναμική.

«Αυτός είναι ο λόγος που η ‘Πλεύση Ελευθερίας’ διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών. Αυτό που έχει σημασία είναι πια οι πολίτες να αποκτήσουν πραγματική υπεράσπιση και φωνή μέσα στη Βουλή, αυτό δηλαδή που κάνουμε εμείς τους τελευταίους δύο μήνες.

»Ομολογώ ότι έχω φρίξει από τον τρόπο με τον οποίο έχει καταλήξει να λειτουργεί η Βουλή. Είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένη η κοινοβουλευτική λειτουργία και έχει τεράστια ευθύνη και η κυβέρνηση γιατί δε θέλει αντιπολίτευση ούτε κανόνες δημοκρατίας».

«Θα υπερασπιστώ όλες τις γυναίκες»

Για την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου επισήμανε:

«Έχω θέσει το θέμα, με πολλή επίταση, της εκπροσώπησης των γυναικών στην πολιτική σκηνή, της έλλειψης σεβασμού στις γυναίκες και γενικά στην αρχή της ισότητας. Ως μοναδική αρχηγός πολιτικού και κοινοβουλευτικού κόμματος, πάρα πολλές φορές έθεσα τα ζητήματα, υπερασπίστηκα και γυναίκες άλλων χώρων που βρέθηκαν βαλλόμενες. Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα την κα Αχτσιόγλου να αρθρώνει λόγο για αυτά τα θέματα. Εγώ, και την κα Αχτσιόγλου και κάθε γυναίκα που βάλλεται για τη γυναικεία της υπόσταση θα την υπερασπιστώ.

»Θεωρώ ότι δεν έχουμε φτάσει, ούτε κοινοβουλευτικά ούτε πολιτικά, στο σημείο που θα έπρεπε να είμαστε για τον σεβασμό των γυναικών, για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και του bullying. Έχει σημασία αν επιτέλους αυτή η κυβέρνηση θα πάρει κάποιες ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των γυναικών».

Η ίδια υπογράμμισε πως:

«Η ‘Πλεύση Ελευθερίας’ υπερασπίζεται μια συνέπεια λόγων και έργων. Δεν είμαστε αυτά που λέμε, είμαστε αυτά που κάνουμε. Δεν αρκεί να μιλάμε για σεβασμό των δικαιωμάτων, πρέπει να τα σεβόμαστε. Δεν αρκεί να μιλάμε για τους πολίτες, πρέπει να τους ακούμε, να μεταφέρουμε τα προβλήματά τους και να παλεύουμε για τη λύση τους. Αυτό κάνουμε εμείς».

«Η δράση των ‘Σπαρτιατών’ εξυπηρετεί την κυβέρνηση»

Για δράση και ενέργειες που εξυπηρετούν την κυβέρνηση της ΝΔ στην παρούσα φάση, έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο κόμμα των «Σπαρτιατών».

«Οι πολιτικές εξελίξεις στους ‘Σπαρτιάτες’ αποκαλύπτουν, για άλλη μια φορά, και την υποκρισία του πολιτικού συστήματος που άφησε αυτήν την κοινοβουλευτική παρουσία να εξελιχθεί, που άφησε ουσιαστικά να μπουν κάτω από το ραντάρ μέσα στη Βουλή, που συγκάλυψε την πραγματική τους φύση και που έκανε ότι δεν καταλαβαίνει, ακόμα και όταν με τρόπο επιδεικτικό διακηρύχθηκε ότι δεν είναι ένα ανεξάρτητο, δημοκρατικό, κοινοβουλευτικό κόμμα.

»Δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι εξακολουθούν με αυτήν την δράση να εξυπηρετούν την κυβέρνηση γιατί στην πιο κρίσιμη στιγμή, που έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να απολογηθεί γιατί έχει καεί όλη η χώρα υπ’ ευθύνη του, οι ‘Σπαρτιάτες’ προσέφεραν μια χρήσιμη υπηρεσία να αντιπερισπαστεί η προσοχή με τα θέματα τα δικά τους. Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή, αλλά όχι απρόβλεπτα. Θα πρέπει να γίνει μια διαδικασία ελέγχου και διαφάνειας σε όλη αυτήν την ιστορία, θα πρέπει να ελεγχθούν οι πόροι, θα πρέπει να ελεγχθεί η πραγματική διεύθυνση και να εξεταστεί να υπάρχει ζήτημα ακύρωσης της συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» μοίρασε «καρδιές» λέγοντας:

«Σε όποιον μπορούμε να συζητήσουμε σε ένα επίπεδο του να φτιάξουμε τα πράγματα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να εκδηλώσω αυτή μου τη διάθεση, κυρίως προς τους πολίτες. Από την άλλη, δεν περιμένετε να κάνω καρδούλες στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος ήρθε να μας πει ότι όποιος νομίζει ότι μπορεί να προστατεύσει όλα τα δάση της χώρας, έρχεται από άλλον πλανήτη. Ε, όχι. Εκεί δεν μπορείς να πας με την καρδιά, θα πας με την γροθιά».