Οι αρχές στο Οχάιο των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα αστυνομικού, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε μία νεαρή αφροαμερικανή έγκυο, σε χώρο στάθμευσης ενός παντοπωλείου, όταν εκείνη αρνήθηκε να βγει από το αυτοκίνητό της και προσπάθησε να τον χτυπήσει με το όχημά της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 24 Αυγούστου και την Παρασκευή το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο.

«Μια ύποπτη για κλοπή έπεσε με το αυτοκίνητό της πάνω σε έναν από τους αστυνομικούς και ο αστυνομικός πυροβόλησε μόνο μία φορά στο παρμπρίζ», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Τζον Μπέλφορντ, αναφορικά με το περιστατικό.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης Ta’Kiya Young, επεσήμανε πως το θύμα ήταν η γυναίκα. «Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες για δύο πολύτιμες ζωές – της Ta’Kiya και της αγέννητης κόρη της», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Η αστυνομία κλήθηκε καθώς ένας υπάλληλος ανέφερε πως η  Ta’Kiya ήταν ένα εκ των πολλών ατόμων που είχαν κλέψει ποτά από το κατάστημα.

Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει έναν αστυνομικό να στέκεται δίπλα στο όχημα της νεαρής ενώ την διατάζει επανειλημμένα να βγει έξω. Τότε, ένας δεύτερος αστυνομικός πλησιάζει από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και σημαδεύει με όπλο το παρμπρίζ.

Η Ta’Kiya φαίνεται να στρίβει το τιμόνι προς τα δεξιά, μακριά από τον αστυνομικό, πριν το όχημα αρχίσει να κινείται προς το μέρος του με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο πόδι, τη στιγμή που εκείνος πυροβολεί και σπάει το παρμπρίζ τραυματίζοντας θανάσιμα τη γυναίκα.

Η 21χρονη μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε, ενώ ούτε η αγέννητη κόρη της τα κατάφερε.

Και οι δύο αστυνομικοί, τους οποίους η υπηρεσία δεν έχει κατονομάσει, έχουν τεθεί σε αναστολή, ενώ έρευνα διεξάγει το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών του Οχάιο.