Δεν έχει τέλος η καταστροφή στον Έβρο, με τις φλόγες να μαίνονται για 14η μέρα και τη νύχτα να ειναι δύσκολη στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου.

Η προσοχή είναι στραμμένη αριστερά και πάνω από το Σουφλί, όπου χθες εστάλη στους κατοίκους μήνυμα του 112 να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Οι φλόγες έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες.

Κάτοικοι και εθελοντές δημιουργούν διαρκώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί τόσο με δικά τους μηχανήματα, όσα και με μηχανήματα της Περιφέρειας.

Μιλώντας χθες (31/9) στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάσει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Σε ανακοίνωση του δήμου στο Facebook καλούνται οι κάτοικοι να κάνουν χρήση του νερού με μέτρο, ώστε να υποστηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο των πυροσβεστών.

Μέχρι και τις 28 Αυγούστου στον Έβρο είχε καεί, με βάση τις εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, έκταση μεγαλύτερη των 826.000 στρεμμάτων.