Οριακή, αν μη τι άλλο, η κατάσταση εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών η οποία μετά από διαδοχικά επεισόδια τελεί υπό διάλυση. Εκτός κι αν η προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση που υπογράφηκε την Παρασκευή (1/9) από τον πρόεδρο Βασίλη Στίγκα αποτελεί την ύστατη προσπάθεια διατήρησης της διαταραγμένης συνοχής.

Ναι μεν ο κ. Στίγκας κατήγγειλε αντιποίηση της επωνυμίας και της σφραγίδας του κόμματος μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, γεγονός που προκάλεσε «σύγχυση στον ελληνικό λαό», την ίδια ώρα όμως έκανε λόγο για αυθαίρετη παρουσία των ονομάτων των έντεκα βουλευτών, των τριών που διεγράφησαν και των υπόλοιπων οκτώ, στην εις βάρος του ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε μετά την ομιλία του στη Βουλή και εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν είναι κάτι που συνέβη με «πραγματική βούληση» τους.

Φυσικά απέφυγε να κατονομάσει ποιος ή ποιοι ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από την ενέργεια αυτή, προτιμώντας ν’ αφήσει το τοπίο θολό. Νωρίτερα βέβαια είχε ισχυριστεί ότι οι βουλευτές των Σπαρτιατών λάμβαναν εντολές από τον τρόφιμο των φυλακών Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη.

«Προσβλητικό περιεχόμενο, αυθαίρετη παρουσία ονομάτων»

«Από τον επίσημο λογαριασμό του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στο γραφείο της Βουλής και το μοναδικό επίσημο ηλεκτρονικό λογαριασμό (email) που διατηρεί το Γραφείο Τύπου του κόμματος στη Βουλή, γίνεται η ακόλουθη ανακοίνωση:

Χθες την 31η Αυγούστου 2023 και λίγο μετά την αγόρευση του προέδρου του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», Βασίλειου Στίγκα στη Βουλή, εμφανίστηκε μέσω ενός ψευδεπίγραφου λογαριασμού με το όνομα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», ανακοίνωση που φέρεται να κάνουν έντεκα βουλευτές του κόμματος, η οποία κατ’ ουσίαν αντιποιείται τη σφραγίδα και την επωνυμία του, αφού ουδέποτε δημοσιεύτηκε από το επίσημο email του τέτοια ανακοίνωση.

Είναι φανερό ότι κάποιο ή κάποια άγνωστα στο κόμμα άτομα αντιποιήθηκαν την επωνυμία του κόμματος και εξέδωσαν ανακοίνωση από άγνωστο σε εμάς email που ονομάτισαν «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματός μας.

Ανεξαρτήτως του προσβλητικού περιεχόμενου της ανακοίνωσης αυτής για το κόμμα μας και της αντιποίησης της ταυτότητός του και του προγράμματός του, η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και ως εκ τούτου υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών», ανέφερε τη ανακοίνωση των Σπαρτιατών.