Νέο βίντεο με τον Γεβγκένι Πριγκόζιν στην Αφρική είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από το κανάλι Grey Zone στο Telegram που συνδέεται με την οργάνωση Wagner.

Το βίντεο φέρεται να έχει τραβηχτεί λίγες μέρες πριν τον θάνατό του και ο Πριγκόζιν εμφανίζεται σε αυτό με στολή παραλλαγής μέσα σε ένα αυτοκίνητο να λέει:

«Για όσους συζητούν αν είμαι ζωντανός ή όχι. Πώς τα πάω; Είναι Σαββατοκύριακο, το δεύτερο μισό του Αυγούστου 2023. Βρίσκομαι στην Αφρική». Για συζητούν για την προσωπική μου ζωή, τα κέρδη μου ή οτιδήποτε άλλο, για την ακρίβεια, όλα είναι μια χαρά. Οπότε για τους ανθρώπους που θέλουν να συζητούν για την εξόντωσή μου ή για την ιδιωτική μου ζωή, για το πόσα κερδίζω ή οτιδήποτε άλλο – όλα είναι εντάξει».

Η στολή παραλλαγής και το καπέλο που φορούσε ο Πριγκόζιν καθώς και το ρολόι στο δεξί του χέρι ταιριάζουν με την εμφάνισή του σε ένα βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 21 Αυγούστου και που επίσης ισχυρίζεται ότι τραβήχτηκε στην Αφρική.

Η αναφορά του Πριγκόζιν σε «σαββατοκύριακο» αφήνει να εννοηθεί ότι το τελευταίο βίντεο πρέπει να γυρίστηκε στις 19 ή στις 20 Αυγούστου, μόλις τρεις ή τέσσερις ημέρες πριν από το αεροπορικό δυστύχημα βορείως της Μόσχας, στις 23 Αυγούστου, κατά το οποίο ο ίδιος και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της οργάνωσής του και σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν.

Τα σχόλια που διατυπώνει στο βίντεο δείχνουν ότι ο Πριγκόζιν είχε συναίσθηση ότι κινδύνευε η ζωή του.

Ο Πριγκόζιν κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Ποροκόφκογε στην γενέτειρά του Αγία Πετρούπολη την Τρίτη.