Η ΑΕΚ ήθελε, πάλεψε κι έκανε όσα μπορούσε για να κάμψει την αντίσταση της Άντβερπ. Παρόλα αυτά η η βελγική ομάδα άντεξε αμυντικά με δύο γκολ στην κόντρα (2-1) πήρε μαζί της το σεντόνι του Champions League.

Ως γνωστόν άλλωστε στο κορυφαίο επίπεδο οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Οι φίλοι της Ένωσης βρέθηκαν με διαφορά μερικών ημερών στο ίδιο έργο θεατές, καθώς όπως και με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ η ομάδα τους ζορίστηκε να φτάσει στο γκολ και τελικά βρέθηκε να κυνηγά στο ματς, έτσι κόντρα στην Αντβέρπ τα βρήκε πολύ σκούρα με την κλειστή ζώνη άμυνας των Βέλγων και σαν να μην έφτανε αυτό δέχθηκε ξανά πρώτη γκολ.

Η άμυνα της Άντβερπ με κορυφαίο του αγώνα τον πολύπειρο Αντερβάιλερντ, κράτησε στα διαστήματα πίεσης της ΑΕΚ, ενώ στην κόντρα η ομάδα του Φαν Μπόμελ εκμεταλλεύθηκε κάθε λάθος των «κιτρινόμαυρων». Πέτυχε ένα γκολ στο 73′, έχασε ένα που δεν χάνεται μερικά λεπτά νωρίτερα κι έφτασε στον στόχο, όχι επειδή ήταν καλύτερη, αλλά επειδή ήταν καλύτερα οργανωμένη και περισσότερο συνεπής στο πλάνο του προπονητή της.

Η ΑΕΚ βρήκε το τέρμα της ισοφάρισης στο 90′ με τον Αραούχο, που είχε κάνει το ίδιο και με Ντινάμο στο ίδιο χρονικό σημείο, πίεσε στο δραματικό επτάλεπτο των καθυστερήσεων, αλλά ρίσκαρε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε και τελικά το πλήρωσε με το τελικό 1-2 στο 90+5′.

AEK: Στάνκοβιτς, Ρότα (80′ Γιόνσον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (80′ Πισάρο), Άμραμπατ (69′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (80′ Μάνταλος), Πινέδα, Τσούμπερ (70′ Αραούχο), Πόνσε

Αντβέρπ: Μπουτέz, Βάινς, Αλντερβάιρελντ (65′ Βαν ντε Μπος), Κουλιμπαλί, Ντε Λατ, Κεϊτά, Εκέλεκαμπ (65′ Κερκ), Φερμέιρεν, Μούχα, Μπαλικούισα (98′ Οντρέικα), Γιάνσεν (83′ Γιουσούφ)