Νεκρός κατέληξε χθες Τετάρτη (30/8) ένας 65χρονος άντρας στο Μοσχάτο, αφού παρασύρθηκε από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.  στο οποίο επέβαιναν δυο αστυνομικοί.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης ο ηλικιωμένος άντρας επιχείρησε να περάσει κάθετα την Παλαιά Παραλιακή  στη συμβολή με τη Χρυσοστόμου Σμύρνης, από τη διάβαση πεζών.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο 65χρονος αποπειράθηκε να περάσει με κόκκινο φανάρι, την ίδια ώρα που τον δρόμο διέσχιζε στο ρεύμα προς Γλυφάδα, ένα περιπολικό της Αστυνομίας. Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί το τραγικό τροχαίο στο οποίο ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε θανάσιμα. Επίσης στις καταθέσεις, άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο ανέφεραν πως το περιπολικό είχε αναμένει σειρήνα και είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο περιπολικό και το ΕΚΑΒ προκειμένου να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο Αττικό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παράλληλα οι Αρχές φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους,  βίντεο ντοκουμέντο και φωτογραφίες όπου φαίνεται ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που επέβαιναν στο περιπολικό να έχει κατέβει, να βρίσκεται πάνω από τον 65χρονο και να προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ωστόσο ο άνθρωπος δεν τα κατάφερε, τραυματίστηκε σοβαρά και λίγη ώρα μετά κατέληξε.

Με βάση τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων οι δύο αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι προσωρινά, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία πως έχουν παραβιάσει φωτεινό σηματοδότη.

Σημειώνεται ότι η έρευνα του τμήματος της Τροχαίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.