Δεν θα συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής και πρώην υπουργός του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος σημειώνεται πως έχει παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, σημείωσε πως δεν θα συμμετάσχει ούτε στις διαδικασίες του Συνεδρίου, αλλά ούτε και στις κάλπες του Σεπτεμβρίου. «Έχω διαφωνήσει με τις διαδικασίες που αποφασίστηκαν μετά την μεγάλη ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, και δεν θα συμμετάσχω στο διαρκές συνέδριο αλλά ούτε και στις κάλπες του Σεπτέμβριου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως θα δώσει το παρών στις εργασίες του κόμματος, οι οποίες θα λάβουν χώρα τον Νοέμβριο και κάτω από νέο ή νέα πρόεδρο. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να μπει σε βαθύ διάλογο για τα αίτια της πορείας του. Αντί γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, μετατόπισε το βάρος της διαδικασίας από την πολιτική στην επικοινωνία.

Ερωτηθείς για τις υποψηφιότητες για την προεδρία, με αφορμή και την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε ότι «για να είναι καλοί οι αρχηγοί χρειάζονται αξιόπιστη ομάδα αλλά όχι μέσα από μια διαδικασία που εκφυλίζει την πολιτική και δεν την έχει στην πρώτη γραμμή»