Ο Αριστείδης, οπαδός της ΑΕΚ με την κόκκινη μπλούζα που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να τρέχει δίπλα στον Μιχάλη Κατσουρή, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του έξω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιέγραψε στην ανακρίτρια όσα έγιναν με τον 29χρονο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας μίλησε για τουλάχιστον τέσσερα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που τους χτυπούσαν με καδρόνια και ρόπαλα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του OPEN, «Η δίκη στο OPEN».

Όπως είπε ο μάρτυρας-«κλειδί», ένας από τους τέσσερις, που έφερε το διακριτικό σήμα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μαχαίρωσε στο χέρι τον Μιχάλη Κατσουρή, τραύμα που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή του. Δεν μπόρεσε να διακρίνει τον δράστη, γιατί φορούσε κουκούλα, ενώ εκείνη τη στιγμή χτύπησαν και τον ίδιο με ρόπαλο στο κεφάλι, σπάζοντας του χέρι και πόδι.

Ταυτόχρονα έπεσε φωτοβολίδα δίπλα τους, με αποτέλεσμα οι Κροάτες να σαστίσουν προσωρινά και ο ίδιος με τον Μιχάλη να καταφέρουν να απεγκλωβιστούν και να συνεχίσουν να τρέχουν, ανέφερε.

Η κατάθεση του μάρτυρα, αναφέρθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή, επιβεβαιώνει την εκδοχή του συνηγόρου του Μιχάλη Κατσουρή, Χρήστου Μαυρομάτη, ο οποίος υποστήριξε στην προηγούμενη τηλεοπτική «Δίκη» ότι το θανατηφόρο χτύπημα είχε προηγηθεί χρονικά της καταδίωξης που δείχνει το βίντεο. Γι΄αυτό και στη συνέχεια σχηματίστηκε το κόκκινο μονοπάτι από το αίμα του Μιχάλη, αρκετά μέτρα πριν την καταδίωξη του ροπαλοφόρου χούλιγκαν που αποτυπώθηκε στο βίντεο.