Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός, που συνελήφθη την Κυριακή στη Κρήτη κατηγορούμενος για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και ο ειδικός φρουρός, που συνελήφθη για συνέργεια σε εκβίαση.

Παράλληλα, σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του μάλιστα ο αστυνομικός, λέγεται ότι έφτασε στο σημείο να απειλήσει και να καθυβρίσει τους αστυνομικούς την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες.

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός, ως διοικητής, εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρήματα ώστε να μην συμμετέχουν σε διαδικασίες δημοπρασίας σχετικά με ενοικίαση αδειών καταστημάτων.

Πώς έγινε η σύλληψη

Ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα στο νησί, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερα θύματα του αξιωματικού. Γυναίκα που έκανε καταγγελία και σκόπευε να του δώσει 7.900 ευρώ, πήρε τα προσημειωμένα χρήματα και τα άφησε στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού του, απ’ όπου τα παρέλαβε το συγγενικό του πρόσωπο.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να βρίζει και να μιλάει υποτιμητικά στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό, ενώ ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκε κοντά στην είσοδο του σπιτιού του. Στη συνέχεια συνελήφθησαν, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.910 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για σβήσιμο κλήσης και παρακώλυση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ