Αναστατωμένη η κοινή γνώμη από τη νέα γυναικοκτονία στην Αργυρούπολη, καθώς χθες, η 41χρονη Ολγα Δημητρακοπούλου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 47χρονο σύντροφό της, άφησε χθες την τελευταία της πνοή, μετά από 19 ολόκληρους μήνες νοσηλείας.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο δράστης της αποτρόπαιας επίθεσης είναι πολύ πιθανό να βρεθεί κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί για αδίκημα μικρότερης ποινικής βαρύτητας καθώς κατά τη διενέργεια της δίκη του, η βαρύτατα κακοποιημένη σύντροφός του, βρισκόταν ακόμη στη ζωή.

Η δίκη του 47χρονου έγινε τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και του επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών, ενώ του είχε αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη. Μετά όμως από το θάνατό της συντρόφου του και ενόψει της δίκης του δράστη σε δεύτερο βαθμό είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία και συνακόλουθα να απειληθεί με την ποινή της ισοβίου καθείρξεως σε περίπτωση που δεν το αναγνωριστεί κανέναν ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega, τα ερωτήματα γύρω από την ενδεχόμενη αλλαγή της ποινής του είναι πολλά. Το ζήτημα που ανακύπτει είναι αν θα μπορέσει να συσχετιστεί ο θάνατος της Όλγας, μητέρας ενός παιδιού, με τα χτυπήματα που τής κατάφερε ο πρώην σύντροφός της 19 μήνες πριν.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Λουκάς Πουρσανίδης μίλησε στο Live News για το ενδεχόμενο να αλλάξει η κατηγορία του δράστη μετά τον θάνατο της 41χρονης.

«Έχουμε ήδη μία ομόφωνη απόφαση για ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Από εκει και πέρα τα πραγματικά δεδομένα έχουν αλλάξει διότι μιλάμε για τετελεσμένη ανθρωποκτονία η οποία συνδέεται με τις πράξεις του δράστη. Όταν όμως έχει καταδικαστεί κάποιος δεν μπορεί να καταδικαστεί εκ νέου και να ασκηθεί νέα δίωξη για πανομοιότυπη πράξη», επισήμανε ο δικηγόρος.

«Εμείς θα ασκήσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, αυτή είναι η εντολή που έχω λάβει από την οικογένεια και από εκει και πέρα ο εισαγγελέας θα κρίνει εάν θα ασκήσει νέα δίωξη, αυτή τη φορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία», δήλωσε ο κ. Πουρσανίδης.

Το μαρτύριο της Ολγας τους τελευταίους 19 μήνες

Η άτυχη Ολγα πριν από 19 μήνες ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της, 41 χρονών και προπονητή του Τζούντο. Μετά τον ξυλοδαρμό η γυναίκα έμεινε πάνω επτά μήνες σε κωματώδη κατάσταση στον Ευαγγελισμό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης. Με την καθοριστική συμβολή των ιατρών και έπειτα από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις αρχικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Οι εγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί όμως της είχαν προκαλέσει προσωρινή απώλεια της ομιλίας, ενώ αδυνατούσε να κινηθεί και να αυτοεξυπηρετηθεί. Μετά από λίγους μήνες είχε αρχίσει να κινεί τα άκρα της και σε συνδυασμό με ειδικό νάρθηκα έκανε εντατικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών ώστε να καταφέρει να σταθεί όρθια στα πόδια της και να μπορέσει να κάνει κάποια βήματα.