Πλάνο για 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο σε ένα μήνα από σήμερα έχει η κυβέρνηση, όπως είπε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

«Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα το τελικό πλάνο για τις 16.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Έχουμε έναν πολύ αυστηρό κανόνα στο Δημόσιο, μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Κρατάμε αν θέλετε σφιχτό το σώμα του δημοσίου τομέα, αλλά ταυτόχρονα εισάγουμε διαρκώς κίνητρα για να βελτιώσουμε την απόδοση, την παραγωγικότητα του Δημοσίου. Θέλουμε ένα Δημόσιο το οποίο θα είναι πιο αξιοκρατικό, πιο αποτελεσματικό, πιο λειτουργικό» είπε η υπουργός.

Και συνέχισε: «Η Υγεία έχει τη μερίδα του λέοντος. Θα είμαστε απολύτως συνεπείς στην προτεραιότητα που δίνουμε στην Υγεία με βάση τις ανάγκες που έχει η χώρα μας. Είμαστε σε διαδικασία που καταγράφουμε τις ανάγκες που έχουν οι φορείς σε όλη τη χώρα, σε όλα τα υπουργεία, σε όλους τους τομείς. Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, έρευνας, μελέτης προκειμένου να παρουσιάσουμε σε περίπου ένα μήνα από σήμερα το τελικό πλάνο για τις 16.000, προσλήψεις».

«Το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται με συγκεκριμένες παραμέτρους που συνδέονται πλέον και με το μπόνους παραγωγικότητας, το οποίο είναι πολύ μια πολύ σημαντική παράμετρος. Όσο πιο αποτελεσματικός είναι ένας δημόσιος υπάλληλος, τόσο καλύτερα αμείβεται», είπε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».

«Έχουμε δρόμο»

Για τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού η κ. Κεραμέως είπε: «Έχουμε ήδη αυξήσει σημαντικά τις προσλήψεις στην Πυροσβεστική, από περίπου 14.000 σε πάνω από 16.000 και είναι κατά 46% περισσότερα τα εναέρια μέσα και 96% περισσότεροι οι εθελοντές.

«Η προσπάθεια γίνεται σε επίπεδο με επικεφαλής την Πολιτική Προστασία, με όλους όσους συμβάλλουν, την Ελληνική Αστυνομία, τους δήμους, τις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλοι αυτοί μαζί οι πυροσβέστες μας, οι εθελοντές, όλοι, όλοι μαζί συνεργάζονται. Αυτό που σας φαίνεται αυτονόητο δεν ήταν πριν από μερικά χρόνια. Έχουμε δρόμο, προφανώς υπάρχει περιθώριο για βελτίωση. Γι’ αυτό διαρκώς θα προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία αυτή και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Στην πρόληψη επενδύουμε, μέσω δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών. Στον Έβρο έχουν δοθεί πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ για αντιπυρικές ζώνες. Το 112, στην πρόληψη είναι σωτήριο εργαλείο, Επενδύουμε και στα μέτρα κατάσβεσης με περισσότερους πυροσβέστες, με περισσότερα εναέρια μέσα» ανέφερε.