«Το Market Pass λειτούργησε. Θα λειτουργήσει για κάποιο διάστημα ακόμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ την Τρίτη (29/9), ερωτηθείς αν θα συνεχιστεί το μέτρο του Market Pass λόγω της ακρίβειας.

Χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του, ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζεται η επέκταση του Market Pass και μετά τον Οκτώβριο. Για περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο παρέπεμψε σε ενημέρωση που θα γίνει από τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το θέμα της ακρίβειας με διαφορετικούς τρόπους. Ένας τρόπος είναι το Market Pass, το οποίο ήταν κάτι που έτυχε και αυτό κριτικής, αλλά πάντως λειτούργησε και στήριξε σε κάποιο βαθμό τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ένας δεύτερος τρόπος είναι οι αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια. Αθροιστικά η ενίσχυση ετησίως των δημοσίων υπαλλήλων είναι 1.476 ευρώ με όλες τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αλλά και οι αυξήσεις που δόθηκαν στον ιδιωτικό τομέα με την αύξηση του κατώτατου μισθού και με τις αυξήσεις των υπόλοιπων μισθωτών».