Δεκάδες πολίτες πηγαίνουν καθημερινά στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου στην Κρήτη προκειμένου να βγάλουν νέα ταυτότητα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές και πολλές ώρες αναμονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost σήμερα (28/8) μία γυναίκα, την ώρα που περίμενε στην ουρά, έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε. Οι αστυνομικοί την έβαλαν σε σκιερό μέρος, ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες.

Η γυναίκα, αφού συνήλθε πλήρως, αρνήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να ξαναπιάσει θέση στην ουρά για να βγάλει την ταυτότητά της.

Κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους για να προλάβουν

Καθημερινά μπορούν να εξυπηρετηθούν 50 περίπου πολίτες με αποτέλεσμα αρκετοί να πηγαίνουν από το βράδυ στο Μέγαρο και να κοιμούνται στο αμάξι για να ξυπνήσουν πρωί – πρωί και να πάρουν θέση.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο συλλαλητήρια στην Κρήτη από ομάδες ανθρώπων που αντιδρούν έντονα στις νέες ταυτότητες. Η αρχή έγινε από το Ρέθυμνο ενώ στη συνέχεια οργανώθηκε και μία στο Ηράκλειο.

Οι πολίτες φώναζαν συνθήματα κατά των νέων ταυτοτήτων καθώς -όπως υποστηρίζουν- θα περιέχουν τσιπάκια ενώ δίνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν για να βγάλουν τώρα ταυτότητα.