Μετά τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Χάρτγουιγκ Φίσερ, την παραίτησή του υπέβαλε και ο υποδιευθυντής Τζόναθαν Ουίλιαμς.

«Ο αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Τζόναθαν Ουίλιαμς συμφώνησε να αποχωρήσει οικειοθελώς από τα κανονικά του καθήκοντα μέχρι να ολοκληρωθεί η ανεξάρτητη έρευνα για τις κλοπές στο Μουσείο. Αυτό θα συμβεί με άμεση ισχύ», αναφέρει το Μουσείο σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν έγινε γνωστή η είδηση της παραίτησης του διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου Χάρτγουιγκ Φίσερ.

Ο ίδιος σε επιστολή του ανέφερε ότι «τις τελευταίες ημέρες εξετάζω λεπτομερώς τα γεγονότα γύρω από τις κλοπές στο Βρετανικό Μουσείο και την έρευνα που διεξάγεται. Είναι προφανές ότι το Βρετανικό Μουσείο δεν ανταποκρίθηκε τόσο ολοκληρωμένα όσο θα έπρεπε σχετικά με τις προειδοποιήσεις που έγιναν το 2021 και στο πρόβλημα που έχει πλέον αναδειχθεί πλήρως.

Η ευθύνη για αυτή την αποτυχία ανήκει στον διευθυντή. Έχω υποβάλει την παραίτησή μου και θα αποχωρήσω μόλις το διοικητικό συμβούλιο ορίσει μια μεταβατική ηγεσία».

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζει το μουσείο είναι εξαιρετικά σοβαρή. Πιστεύω ειλικρινά ότι θα την ξεπεράσει και θα αναδειχθεί πιο δυνατό, αλλά δυστυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η παρουσία μου τραβάει την προσοχή. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα. Τα τελευταία επτά χρόνια είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους και αφοσιωμένους υπαλλήλους. Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα εκπληκτικό ίδρυμα και ήταν τιμή της ζωής μου να το διευθύνω», συμπληρώνει.