To pro wrestling στις ΗΠΑ θρηνεί την ξαφνική απώλεια του Bray Wyatt. Ο κατά κόσμον Windham Rotunda έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών και το WWΕ έχασε άλλο ένα εξέχον μέλος του τόσο νωρίς.

Αρχικά ήταν η ανάρτηση του Triple H (Paul Levesque) που κοινοποίησε τα δυσάρεστα νέα. Τον είχε ειδοποιήσει ο πατέρας του αποθανόντος.

«Μόλις έλαβα μια κλήση από τον WWE Hall of Famer, Mike Rotunda, ο οποίος μας μετέφερε τα τραγικά νέα πως το εσαεί μέλος της οικογένειας του WWE Windham Rotunda, γνωστός επίσης ως Bray Wyatt απεβίωσε αναπάντεχα νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και ζητάμε από τους πάντες να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της στιγμής», έγραψε ο παλαίμαχος pro wrestler και νυν διευθυντής περιεχομένου στον φορέα.

Λίγο μετά ο ρεπόρτερ Sean Ross Sapp ενημέρωσε για τα αίτια του θανάτου του Bray Wyatt. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, «μου παρασχέθηκε η άδεια να αποκαλύψω ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο Windham Rotundα (Bary Wyatt) προσβλήθηκε από COVID που διόγκωσε τα καρδιακά προβλήματα.

Υπήρξε μεγάλη πρόοδος για την επιστροφή και την ανάρρωσή του. Δυστυχώς σήμερα υπέστη ανακοπή καρδιάς και έφυγε από τη ζωή. Προτρέπω όσους διαβάζουν να σεβαστούν, αν είναι δυνατόν, το απόρρητο της οικογένειας, αλλά οι οικείοι του ήθελαν να διευκρινίσουν κάποιες λεπτομέρειες».

Ο Ross Sapp δεν έδωσε επιπλέον λεπτομέρειες, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, αλλά εκ των παραπάνω γίνεται κατανοητό πως το σύνδρομο του long Covid επιβάρυνε την υγεία του Windham Rotundα και η καρδιά του έπαψε να χτυπά. Σημείωσε μονάχα ότι ο Rotundα επρόκειτο να επιστρέψει στη δράση, διότι έδειχνε ν’ αναρρώνει.

Αυτός ήταν ο Bray Wyatt

Ως Bray Wyatt, ο θηριώδης Αμερικανός παλαιστής (1.91, 130 κιλά), είχε εξελιχθεί σ’ έναν από τους πιο fun villains του WWE. Για τον χαρακτήρα που υποδυόταν, ο κόσμος ήταν ανήθικος και και έπρεπε να διορθωθεί με οποιοδήποτε κόστος.

Οι δια μικροφώνου διαλέξεις τους ήταν εμπλουτισμένες με ατάκες που παρέπεμπαν στο απόκοσμο και στο μυστηριώδες. Κατά την είσοδό του στο ρινγκ κρατούσε ένα χαρακτηριστικό φανάρι που έδειχνε το δρόμο προς το φως. Παρά τον όγκο του ήταν ευέλικτος και με signature κινήσεις έβγαζε νοκ άουτ τους αντιπάλους του.

Αργότερα έγινε ο Fiend, μια creepy περσόνα του show, που δεν προκάλεσε το ανάλογο hype.

Στη διάρκεια της σχεδόν 15ετούς παρουσίας του στην επαγγελματική πάλη είχε αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλητής σε διάφορες κατηγορίες.

Στην ιδιωτική ζωή του είχε παντρευτεί μία φορά, το 2012, και απέκτησε δύο κόρες με τη σύζυγό του Σαμάνθα. Το ζευγάρι χώρισε επισήμως το 2017 και το 2019 έγινε γνωστό πως θα γίνει ξανά πατέρας ενός γιου, έχοντας συνάψει σχέση με την παλαίστρια JoJo (Joseann Alexie Offerman). Το 2020 ήρθε στη ζωή και η κόρη τους. Αρραβωνιάστηκαν το 2022.

Ήταν τρίτης γενιάς παλαιστής, καθώς ο παππούς του και ο πατέρας του είχαν διαγράψει ανάλογη πορεία.

Είχε γεννηθεί στο Μπρούκσβιλ της Φλόριντα και στα κολεγιακά χρόνια του ήταν αθλητής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Ο κύκλος των παλαιστών που χάθηκαν νωρίς

Ο θάνατος του Windham Rotundα προστίθεται στη μακρά λίστα των pro wrestlers που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή κι ανοίγει αναπόφευκτα την κουβέντα για τον τρόπο ζωής τους και τις απαιτητικές επαγγελματικές συνθήκες που αναγκάζονται ν’ ακολουθούν.

Από ανακοπή καρδιάς έχουν πεθάνει μεταξύ άλλων:

  • Ο Ultimate Warrior / Brian Hellwig στα 54 του
  • Ο Eddie Guerrero στα 38 του
  • Ο Big Boss Man / Ray Traylor στα 41 του
  • O Road Warrior Hawk / Michael James Hegstrand στα 46 του
  • Ο Terry Gordy στα 40 του
  • Ο Andre The Giant / Andre Rene Roussinoff στα 46 του
  • Ο Awesome Kong / Dwayne McCullough στα 54 του
  • Ο Rick Rude / Richard Rood στα 40 του

Άλλοι έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας καρκίνων που συνδέονται με εκτεταμένη χρήση αναβολικών στεροειδών ή αναλγητικών. Ουσίες, χάπια και φάρμακα που σε κάμποσες περιπτώσεις έχουν σχετιστεί με αυτοχειρίες παλαιστών, όπως στην πιο φημισμένη περίπτωση του Κρις Μπενουά. Το 2007 ο 40χρονος Καναδός είχε πνίξει τη σύντροφό του μετά την αίτηση διαζυγίου κι ακολούθως κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι.