Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας στην περιοχή των κεραιών Λευκίμμης Έβρου, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική το πρωί της Παρασκευής (25/8).

Η σορός περισυλλέχθηκε την Πέμπτη από τους υπαλλήλους του σώματος και μεταφέρθηκε κατόπιν στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για τις περαιτέρω ενέργειες.

Εκ της ανακοινώσεως έγινε γνωστό πως το άψυχο σώμα του άγνωστου άνδρα βρέθηκε «σε δασικό δρόμο πλησίον των κεραιών της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης – Σουφλίου».

Ήδη έχει διαταχθεί η διενέργεια προανάκρισης από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

«Υπενθυμίζουμε ότι, για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας αναγνώρισης των θυμάτων της δασικής πυρκαγιάς που έλαβε χώρα την 21 Αυγούστου 2023 στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Άβαντα της Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν εκδοθεί κατευθυντήριες Οδηγίες Λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (D.V.I) από τις 23 Αυγούστου 2023.

H Ελληνική Oμάδα (D.V.I), έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων της εν θέματι καταστροφής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας», επισημάνθηκε επίσης στο σχετικό κείμενο.