Αποδεκτά έγιναν τα αιτήματα χαρτογράφησης από την υπηρεσία Copernicus των περιοχών σε Βοιωτία και Εύβοια που έχουν πληγεί από φωτιά, όπως ενημέρωσε την Τρίτη (22/08) η Πολιτική Προστασία.

Όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες από τον δορυφόρο, πρόκειται για εκτάσεις που καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι γης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία «η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές των Δήμων Θηβαίων, Λεβαδέων, Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, των Δήμων Χαλκιδέων, Διρφύων – Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, οι οποίες επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου».

Τα αιτήματα έγιναν αποδεκτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πλέον αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων που προκύπτουν από ανάλυση των δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες του Copernicus διατεθούν από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για τη διαχείριση του έργου τους.