Ανεξέλεγκτα εξακολουθεί να καίει η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (21/8) στα Ψαχνά Εύβοιας, με αποτέλεσμα η μία μετά την άλλη να εκκενώνονται οι γύρω περιοχές.

Αρχικά ήταν τα Νότια Ψαχνά και η Βόρεια Αρτάκη, σειρά πήραν λίγο αργότερα, γύρω στις 18:15, η βιομηχανική περιοχή και η συνοικία Βατώντας στη Νέα Αρτάκη.

Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση που εστάλη μέσω του 112, οι κάτοικοι θα έπρεπε να μετακινηθούν προς τη Χαλκίδα για να μην απειληθούν από το ενεργό μέτωπο.

Το χρονικό

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Προφήτη Ηλία, πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η έντασή τους υπολογίζεται μεταξύ 7-8 μποφόρ.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις, πυροσβέστες και εθελοντές, βρίσκονται εξ αρχής στο πεδίο της μάχης απέναντι στις φλόγες κάνοντας τεράστιες προσπάθειες να ελέγξουν το μέτωπο προτού ξεφύγει προς το δάσος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 92 πυροσβέστες, με 3 πεζοπόρα τμήματα, 30 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, όπως επίσης μετέχουν 19 Γάλλοι πυροσβέστες με 4 οχήματα και μηχανήματα των ΟΤΑ.

Παράλληλα σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται το Λιμενικό και ιδιώτες με βάρκες προκειμένου να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών μέσω θαλάσσης, εφόσον καταστεί αναγκαίο.