Σε εξέλιξη είναι η έρευνα των Αρχών για τα επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας 07/08 στη Νέα Φιλαδέλφεια, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, στα οποία Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τη βοήθεια Ελλήνων συνεργών τους, επιτέθηκαν σε φιλάθλους των κιτρινόμαυρων, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

«Εκείνοι επιτέθηκαν σε εμάς»

Οι 105 προφυλακισμένοι χούλιγκαν, στις απολογίες τους στους ανακριτές, αφού αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, υποστήριξαν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές και πως δεν έχουν σχέση με τους οργανωμένους ακροδεξιούς οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Μάλιστα Κροάτης κατηγορούμενος, είπε στην απολογία του πως οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν τη συμπλοκή.

«Ξεκινήσαμε μόνοι μας και συναντιόμασταν στον δρόμο, δεν ήταν οργανωμένο, όταν έγιναν τα επεισόδια, εγώ ήμουν τελευταίος και απομακρύνθηκα. Εκείνοι επιτέθηκαν σε εμάς. Ήμουν μακριά και είδα ένα πλήθος με μαύρα ρούχα. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι ήταν οπαδοί της ΑΕΚ.

»Δεν κατάλαβα γιατί επιτέθηκαν. Δεν άκουσα να προηγούνται λεκτικά, υβριστικά συνθήματα από κάποια πλευρά. Το πρώτο πράγμα που αντιλήφθηκα ήταν μία έκρηξη και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες εκρήξεις και επίθεση των οπαδών της ΑΕΚ κατά των Κροατών».

Οι Αρχές, εξετάζοντας οπτικό υλικό, αποτελέσματα DNA και αποτυπώματα, προσπαθούν να φτάσουν στον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.