Μήνυμα 112 λίγο πριν τη μία το μεσημέρι εστάλη σε κατοίκους περιοχών  της Αλεξανδρούπολης όπου από τα ξημερώματα έχει ξεσπάσει φωτιά.

Οι κάτοικοι των περιοχών Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό ειδοποιήθηκαν μέσω μηνύματος στο 112 ότι πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

Για την κατάσβεσή της δασικής πυρκαγιάς επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ κινητοποιήθηκαν επίσης και εναέριες δυνάμεις με 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε εγρήγορση και η ελληνική αστυνομία

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και από την Ελληνική Αστυνομία για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την ενημέρωση, διατέθηκαν, άμεσα, 21 αστυνομικοί με 12 οχήματα, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι δυνάμεις ενισχύονται, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Επιπλέον, έκλεισε η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης λόγω των πυκνών καπνών από την μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας.