Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέστρεψε τα δεδομένα των προηγούμενων δεκαετιών, δεν ασκεί οικονομική σε βάρος των επόμενων γενεών και σε βάρος των φορολογουμένων, αλλά κάνει πράξη όσα λέει προεκλογικά από την επομένη των εκλογών». Αυτό είπε, μιλώντας στον Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφορά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και την ακρίβεια.

Σχετικά με τους φόρους και την ακρίβεια

Πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση φόρου, όπως και την προηγουμενη τετραετία, και θα έχουμε συνεχείς και στοχευμένες αυξήσεις εισοδήματος, από αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στην ακρίβεια και στο θέμα της στέγης.

Για το θέμα της ακρίβειας είπε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα: 1. αυξήσεις εισοδημάτων, 2. στοχευμένες παρεμβάσεις με βάση τα πλεονάσματα, όπου υπαρχει ανάγκη και όπου υπάρχει δυνατότητα από την οικονομία 3. έλεγχοι από αρμόδιες υπηρεσίες.

Παράλληλα με την προστασία του καταναλωτή θα υπάρχει και προστασία των εργαζομένων, όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα.

«Φορολογήσαμε τα υπερκέρδη και στηρίξαμε όλα τα τιμολόγια ρεύματος»

Ερωτηθείς για τις τιμές στο ρεύμα απάντησε ότι η γενική αρχή είναι πως κανένας πολίτης που έχει ανάγκη δεν θα μείνει αβοήθητος και καμία υπέρογκη αύξηση δεν θα βαρύνει τον καταναλωτή, πάντα σύμφωνα με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας.

«Φορολογήσαμε τα υπερκέρδη και στηρίξαμε όλα τα τιμολόγια ρεύματος», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, μας ενδιαφέρουν τα μόνιμα μέτρα και τα αποτελέσματα που θα έχουν, όταν θα υποχωρήσουν οι λόγοι της ακρίβειας».