Ανάμεσα στα συντρίμμια και στις εστίες φωτιάς που καίνε ακόμη προσπαθούν οι διασώστες να εντοπίσουν επιζώντες από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της πόλης Σαν Κριστομπάλ στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Όσο περνούν βέβαια οι ώρες, οι πιθανότητες να βρεθεί σώος κάποιος εκ των έντεκα αγνοουμένων μειώνονται δραματικά. Το ομολόγησε και ο υπουργός προεδρίας, Τζόελ Σάντος, ενημερώνοντας πως «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά η αναζήτηση είναι πολύ δύσκολη».

Ήδη οι Αρχές έχουν καταμετρήσει έντεκα νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένα μωρό τεσσάρων μηνών, το οποίο έχασε τη ζωή του από χτύπημα στο κεφάλι. Πάνω από 60 τα άτομα που έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, η έκρηξη άρχισε σε αρτοποιείο και η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε κατάστημα σιδερικών, όπως και ο πηχτός καπνός. Γι’ αυτό κι εκ του Υπουργείου Υγείας συστήθηκε η χρήση μάσκας, καθώς ο αέρας στην περιοχή είναι πλέον αναμεμειγμένος με χημικές ουσίας που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα, ιδίως σε άτομα με ιστορικό.

Τα αίτια του συμβάντος δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη. Ούτε έχουν υπολογιστεί ακόμη οι ζημιές.