Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, μετά από επίθεση από τους ακροδεξιούς χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οι Αρχές προσπαθούν να αντλήσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν μέσα από τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους, συνθέτοντας κομμάτι – κομμάτι το παζλ της τραγωδίας.

Επιπλέον, η λήψη του γενετικού υλικού από τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια λήφθηκε δύο 24ωρα μετά τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, οι Αρχές ήλπιζαν να βρουν στη σορό του 29χρονου γενετικό υλικό από τον δράστη αλλά όπως φαίνεται, τα αποτελέσματα του DNA δεν πρόκειται να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας.

Πλέον οι έρευνες θα κινηθούν στα κινητά των δραστών, τα οποία δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

Σε «τυφλό» σημείο η δολοφονική επίθεση

Υπενθυμίζεται πως το σημείο όπου ξεκίνησε η επίθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν είναι εμφανές σε κάποιο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας καθώς αποτελεί «τυφλό» σημείο, κάνοντας έτσι ακόμα πιο δύσκολο τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας.

Για αυτό και οι ανακριτικές Αρχές δε στηρίζουν την έρευνά τους στην ύπαρξη βίντεο και επιχειρούν να προσεγγίσουν τα ίχνη του δολοφόνου μέσα από άλλα στοιχεία, όπως το τατουάζ που φέρεται να είχε και που ίσως τελικά των προδώσει.

Το πρωί συνεχίστηκαν και οι μεταγωγές των κρατουμένων στις φυλακές. Το πρωί έφυγαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επτά Κροάτες για 16 σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα. Συνολικά 50 άτομα έχουν φύγει από τη ΓΑΔΑ ενώ μένουν ακόμα 55.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας τόσο κατά τη μεταγωγή, όσο και κατά την παραμονή τους στα καταστήματα κράτησης για να αποφευχθεί κάποιο επεισόδιο είτε με Έλληνες, είτε με Σέρβους κρατουμένους.

Τα τέσσερα σημεία-κλειδιά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων» Βασίλη Λαμπρόπουλου, που δημοσιεύτηκε στα «Νέα»,  τα δεδομένα που προκύπτουν από την εξέταση των καμερών σε τέσσερα σημεία – κλειδιά στις οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Λεύκης, Κιουτάχειας και Παπαναστασίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου σημειώθηκε η φονική επίθεση εναντίον του Μιχάλη Κατσουρή και κινήθηκαν οι κροάτες χούλιγκαν και οι έλληνες συνεργοί τους έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. στον αγώνα δρόμου για την ταυτοποίηση του δολοφόνου του 29χρονου.

Ωστόσο, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζουν σειρά δυσχερειών, αφού μέχρι τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει ευκρινές βίντεο της στιγμής της αρχικής μαζικής επίθεσης οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον πεζόδρομο της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, με ρίψη φωτοβολίδων και μολότοφ όπου φαίνεται να μαχαιρώθηκε και ο άτυχος φίλος της ΑΕΚ.