Διαπιστώσεις για τον «καρκίνο του ποδοσφαίρου» και υποσχέσεις διατύπωσαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στις κοινές δηλώσεις τους μετά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, παρουσία των προέδρων των ΠΑΕ.

Πηγές του Μαξίμου τονίζουν πως στη συνάντηση έγινε ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση. Ομόφωνα, όλοι, καταδίκασαν τη βία, αντάλλαξαν απόψεις και υπήρξε ομοφωνία και στον τρόπο διαχείρισης των φαινομένων οπαδικής βίας.

Όλοι συμφώνησαν για την εφαρμογή των μέτρων στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός. Από τις ΠΑΕ συνομολογήθηκε ότι θα στηρίξουν τα μέτρα που αναγγέλθηκαν.

Όπως μεταδίδει το Mega, υπήρξε κυβερνητική δυσαρέσκεια για την ηγεσία της ΕΠΟ, κυρίως για τη μη εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης, δυσαρέσκεια που εκφράστηκε στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι πρέπει η διαιτησία να είναι επαγγελματική και αυτό είναι σημαντικό σχετικά με την ένταση που δημιουργείται και μεταφέρεται.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο χαρτοφυλάκιο του Γιάννη Οικονόμου ήταν το υφυπουργείο Αθλητισμού και βεβαίως είχε χειριστεί τα θέματα και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τσέφεριν άκουσε πλειοψηφική δυσαρέσκεια για όσα συμβαίνουν θεσμικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.