Η ατζέντα της ημέρας: Οι έρευνες για τον δολοφόνο του Μιχάλη – Η νέα δίωξη στον Τραμπ – Η «πρόταση» ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, την στιγμή που σήμερα ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA και τους ιδιοκτήτες των 4 μεγάλων ΠΑΕ.

1

Δύσκολη η ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη

  • Πού εστιάζει η ΕΛ.ΑΣ.; Με το όπλο του εγκλήματος να μην έχει βρεθεί ακόμη, το βάρος δίνεται στο DNA που βρέθηκε στην πληγή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και στην ανάλυση των βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  • Δεν βοηθά το DNA: Το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τους 105 συλληφθέντες συγκρίνεται με τα αξιοποιήσιμα δείγματα των αντικειμένων που εντοπίστηκαν από τις Αρχές γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ωστόσο, η ταυτοποίηση του δολοφόνου θεωρείται πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία από τους αξιωματικούς, με το ξένο DNA που συλλέχθηκε από τη σορό του 29χρονου να μην δίνει απαντήσεις
  • Νέες αποκαλύψεις: Στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται ταυτόχρονα η εγκληματική αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ, η οποία αν και είχε ενημερωθεί από όλους αρμοδίως για την έλευση στη χώρα χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επέδειξε μηδενικά αντανακλαστικά. Νέα κατάθεση υπαλλήλου του ΗΣΑΠ, ο οποίος είδε με τα μάτια του το δολοφονικό τάγμα των Κροατών χούλιγκαν στον σταθμό «Ειρήνη», έρχεται να επιβεβαιώσει την γνώση της Αστυνομίας για τις κινήσεις των οπαδών της Ντιναμό.
2

Τέταρτη ποινική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ

  • Νέες κατηγορίες: Πάλι «μπελάδες» για τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς η δικαιοσύνη στην Τζόρτζια άσκησε δίωξη στον αμερικανό πρώην πρόεδρο και άλλα 18 πρόσωπα για τις παράνομες προσπάθειες που φέρονται να κατέβαλαν για να εξασφαλίσουν την ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 σε αυτή την πολιτεία-κλειδί.Πρόκειται για την τέταρτη ποινική δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τους έξι μήνες.
  • Τι δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος; «Εμένα μου φαίνεται στημένο», ήταν η αντίδραση του κ. Τραμπ, που διεξάγει εκστρατεία στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024, σε μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, προσωπικό του δημιούργημα. «Γιατί δεν μου απήγγειλαν κατηγορίες πριν από δυόμισι χρόνια; Διότι ήθελαν να το κάνουν εν μέσω της πολιτικής μου εκστρατείας. Κυνήγι μαγισσών!», πρόσθεσε.
  • Πλουτίζει ο Τραμπ: Ωστόσο, οι εις βάρος του διώξεις αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν βλάπτουν τον μεγιστάνα, αλλά τα κατηγορητήρια που του απαγγέλλονται, του αποφέρουν τελικά οικονομικά οφέλη σε μια χώρα όπου οι εκλογικές νίκες κερδίζονται με δισεκατομμύρια δολάρια.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Μύδροι Μπελέρη κατά του Έντι Ράμα

  • Οι κατηγορίες: Σε συνέντευξη του ο Φρέντι Μπελέρης κατηγόρησε τον Έντι Ράμα πως ψεύδεται όταν λέει ότι είναι θέμα δικαιοσύνης που δεν του δίνουν άδεια να πάει να ορκιστεί. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χειμάρρας, άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση στην Αλβανία έχει σχέσεις με την αλβανική μαφία και υπάρχει ένα σχέδιο, ώστε οι ομογενείς στη Χειμάρρα να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την κράτησή του παράνομη.
  • Το «ευχαριστώ» στον Μπακογιάννη: Παράλληλα, ο κ. Μπελέρης με μήνυμά του στο Facebook εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για την στήριξή του στον αγώνα αποφυλάκισής του, καθώς ο τελευταίος παραβρέθηκε σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Χειμάρρα.
  • Η αντίδραση Ράμα: Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε «σουρεαλιστική» την «παρέμβαση» της «ελληνικής πλευράς σε ένα ζήτημα της αλβανικής δικαιοσύνης», ενώ δήλωσε «άφωνος» που «επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης ενός δημοκρατικού κράτους, διαμαρτύρεται κατά της δικαιοσύνης ενός άλλου δημοκρατικού κράτους».
4

Η Ελλάδα δεν συλλέγει πλήρη δεδομένα για τον καρκίνο

  • Χωρίς δεδομένα: Στα τυφλά βαδίζει η Ελλάδα όσον αφορά τον καρκίνο, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή και παρά τις επανειλημμένες απόπειρες και χρηματοδοτήσεις, η χώρα μας δεν διαθέτει ακόμα Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών.
  • Τι σημαίνει αυτό; Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε πόσα είναι τα νέα περιστατικά, τι τύπους καρκίνου αφορούν και φυσικά δεν έχουμε καμία εικόνα για την επιβίωση των ασθενών, την πορεία της θεραπείας τους ή τις θεραπείες που έχουν λάβει και την αποτελεσματικότητά τους.
  • Θα δημιουργηθεί αρχείο; Το τελευταίο διάστημα γίνεται ακόμα μια προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί αυτό το μείζον για τη δημόσια υγεία ζήτημα. Σύμφωνα με τον Γιώργο Καπετανάκη, πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου γίνεται προσπάθεια τόσο για τη δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών όσο και για τον σχεδιασμό ενός εθνικού σχεδίου για τον καρκίνο.
5

Παραχώρηση εδαφών από Κίεβο σε Μόσχα για ένταξη στο ΝΑΤΟ;

  • Η δήλωση αξιωματούχου: Μιλώντας σε νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, ο Στίαν Γένσε, στενός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανέφερε ότι «η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να συμφωνήσει να παραχωρήσει στη Ρωσία μέρος των εδαφών που έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».
  • Οργή από την Ουκρανία: Με ανάρτηση στο Twitter, ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάνει λόγο για γελοία πρόταση και για σκόπιμη «επιλογή ήττας της δημοκρατίας».
  • Η αντίδραση Μεντβέντεφ: Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανέφερε σχετικά ότι αν η Ουκρανία συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και τη πρωτεύουσά της, δηλαδή το Κίεβο.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις