Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι οι πόροι του ουκρανικού στρατού έχουν «σχεδόν εξαντληθεί», καθώς το Κίεβο διεξάγει μια επίπονη αντεπίθεση για να ανακαταλάβει ουκρανικά εδάφη που κατέχουν ρωσικές δυνάμεις.

«Οι στρατιωτικοί πόροι της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί», τόνισε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε μια διάσκεψη ασφαλείας στη Μόσχα, αναφέροντας ότι το Κίεβο δεν κατάφερε να «πετύχει αποτέλεσμα» παρά την «πλήρη στήριξη» της Δύσης.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι η στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία – όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή της στην Ουκρανία – που βαίνει πλέον στον 18ο μήνα, αποδείχθηκε μια «σοβαρή δοκιμασία» για τον ρωσικό στρατό, ωστόσο σημείωσε ότι η Ρωσία κατάφερε να αυξήσει «σημαντικά» την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων της.

Συμπλήρωσε ότι τα δυτικά όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο δεν έχουν «κάτι μοναδικό» και ότι αυτά δεν είναι άτρωτα απέναντι στα ρωσικά όπλα στο πεδίο της μάχης.

«Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τις εκτιμήσεις μας για τα αδύναμα σημεία του δυτικού εξοπλισμού», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός ενώπιον διεθνών στρατιωτικών αξιωματούχων, που παρευρέθηκαν στη διάσκεψη.

Ευχαρίστησε τους Ρώσους στρατιώτες που, όπως είπε, πολεμούν στο πεδίο της μάχης ενάντια στον «νεοναζισμό», ακολουθώντας τη ρητορική του Κρεμλίνου που ισχυρίζεται ότι η εισβολή στην Ουκρανία στοχεύει στην ανατροπή ενός νεοναζιστικού καθεστώτος.

Στην 11η Διεθνή Διάσκεψη Ασφάλειας της Μόσχας, που διοργανώνεται από τον ρωσικό στρατό και πραγματοποιείται κοντά στην πρωτεύουσα, επίσημοι καλεσμένοι είναι πάνω από 800 επισκέπτες από 76 χώρες, αλλά όχι της Δύσης.