Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα το ξημερώματα οι τέσσερις από τους οκτώ κατηγορούμενους που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στα Χανιά   που επιδιδόταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών, παραβιάζοντας τη νομοθεσία που ισχύει για τις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λίγο μετά τις 03:00.  Ο χορός των απολογιών που διενήργησαν δύο ανακριτές ήταν μαραθώνιας καθώς είχε ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής και ώρα οκτώ το πρωί.

Ειδικότερα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο ιατρός, ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ο εμβρυολόγος της μονάδας, η γραμματέας της δομής, καθώς και η Ρουμάνα που φέρεται να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους κρίθηκαν η μαία της μονάδας, η βιολόγος της μονάδας, εργαζόμενη σε κλινική της πόλης και η αλλοδαπή που φέρεται επίσης να ενεργούσε ως «μεσίτρια» στις παράνομες υιοθεσίες.

Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Με πληροφορίες από το ert.gr