Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 26 ετών άφησε ο Μαυροβούνιος μπασκετμπολίστας Ιβάν Τσόροβιτς, ο οποίος πάλευε με τον καρκίνο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Τσόροβιτς ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους μπασκετμπολίστες του Μαυροβουνίου, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα του λόγω ενός όγκου στο πόδι του, το οποίο τελικά ακρωτηριάστηκε το 2020.

Θεωρούνταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ερυθρού Αστέρα και γενικότερα του μπάσκετ στα μέσα της περασμένης δεκαετίας, όντας σταθερό μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων της πατρίδας του, του Μαυροβουνίου.

«Με τις ομάδες του Ερυθρού Αστέρα ο Ιβάν έπαιξε σε δύο τελικούς του τουρνουά των μικρών της EuroLeague. Μία ασθένεια ωστόσο έβαλε τέλος στην καριέρα του. Έχασε τη μάχη, όμως πάλεψε μέχρι το τέλος, χωρίς να γκρινιάζει για το παραμικρό. Μέχρι το τέλος, πραγματικά», αναφέρει η ενημέρωση της ομάδας του Βελιγραδίου.

Η κηδεία του Τσόροβιτς, αρχηγού των τμημάτων υποδομής του Ερυθρού Αστέρα, θα γίνει στις 13 Αυγούστου στο Σάβνικ του Μαυροβουνίου.