Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή στα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, παίρνει θέση απέναντι σε όσους επιχειρούν να στοχοποιήσουν δημοσιογράφους.

Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο in.gr στο οποίο υπογράμμιζε τις ευθύνες που έχει η Ελληνική Αστυνομία και οι κυβερνητικοί προϊστάμενοί της στην αιματηρή συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας. Επισήμανε επίσης τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν με τη χωροθέτηση του γηπέδου της ΑΕΚ, υπενθυμίζοντας ότι αυτά ήταν θέματα που είχαν αναδειχτεί ήδη πριν την έναρξη της κατασκευής του γηπέδου.

Πριν από μερικές μέρες πρόσωπο που δήλωσε ότι είναι ο «Δημήτρης Μελισσανίδης» πήρε τηλέφωνο τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, τον εξύβρισε τον απείλησε ευθέως.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Συγκλονισμένη η δημοσιογραφική οικογένεια από τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το αποτρόπαιο έγκλημα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα οι συνάδελφοι να τηρούν την δημοσιογραφική δεοντολογία, να προσεγγίζουν με σεβασμό και υπευθυνότητα την υπόθεση.

Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι δεν είναι ανεκτές ανακοινώσεις που στοχοποιούν δημοσιογράφους, όπως αυτή της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ακόμα το Δ.Σ. εκφράζει την αντίθεση του σε απόπειρες εκφοβισμού δημοσιογράφων με «ανώνυμα» τηλεφωνήματα.

Στις πολύ δύσκολες στιγμές που ζούμε χρειάζεται απ’ όλες τις πλευρές νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Ούτε μια μέρα δεν περίμενε, για να κάνει επίδειξη της αναλγησίας και του μένους που τον διακρίνει κατά της ΑΕΚ, το γνωστό «πιστόλι» του πρώην Δ.Ο.Λ, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.

Ανήθικος ως το μεδούλι, επιστήμονας του ψεύδους και της χυδαιότητας και πάνω απ’ όλα «τηλεκατευθυνόμενος» και «κερματοδέκτης», ο άνθρωπος αυτός που χρόνια τώρα λερώνει τον όρο «δημοσιογράφος» χρησιμοποιώντας τον για τον εαυτό του, δεν σεβάστηκε το αίμα του δολοφονημένου Μιχάλη που είχε χυθεί μόλις λίγες ώρες πριν.

Και βγήκε με ένα κατάπτυστο κείμενο σε περιθωριακή ιστοσελίδα που «διευθύνει» (εδώ θα γελάγαμε αν δεν βιώναμε όσα βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα) για να κάνει επίθεση στην ΑΕΚ για το γήπεδο της. Επαναλαμβάνοντας τα ψεύδη με τα οποία πρωταγωνίστησε χρόνια, στην προσπάθεια να μην κατασκευαστεί ποτέ αυτό το γήπεδο.

Οι ΑΕΚτζήδες γνωρίζουν πολύ καλά και δεν ξεχνάνε ποτέ και ποιος είναι ο Χαραλαμπόπουλος και ποιούς αντιπροσωπεύει».