Ο Δημήτρης Αγραβάνης επέλεξε να μην συνεχίσει με την Εθνική ομάδα μπάσκετ και να θέσει εαυτόν εκτός προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο που αρχίζει στις 25 Αυγούστου.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/8) πως ήταν μια απόφαση για την οποία ο 28χρονος φόργουορντ επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους», χωρίς να παρέχει άλλες λεπτομέρειες.

Δεδομένης πια της αποχώρησης του Δημήτρης Αγραβάνη, οι διεθνείς παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Δημήτρης Ιτούδης είναι 15, ενόσω εκκρεμεί η παρουσία άλλων δύο.

Οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Βασίλης Τολιόπουλος, Τόμας Γουόκαπ, Μανώλης Χατζηδάκης και Γιώργος Τσαλμπούρης θ’ αποτελούν την αποστολή για το δεύτερο φιλικό στο Ακρόπολις, με αντίπαλο την Ιταλία (19:45, ΟΑΚΑ).

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είναι αυτός που δεν θα βρίσκεται στο σχήμα τούτη τη φορά, ενόσω ο Έλληνας εκλέκτορας περιμένει τα νέα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον αδερφό του Κώστα, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.